extremejopq Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 WitamPosiadam laptopa asus k52jb z oryginalnym systemem zainstalowanym z dysku recovery (windows 7 64 bit) - swiezy system, nie ma mowy o virusach, czy trojanach, zreszta przeskanowany wszelkim dostepnym oprogramowaniem av i adware itp.problem polega na tym, ze w kazdej przegladarce nie działają mi strony które wykorzystują SSL (https://) tj. firefox, chrome, ie.Data w systemie ustawiona poprawnie. Nie moge zalogowac sie na facebooka, poczte, banku itp. natomiast strony typu wp.pl działają okej. Co zauwazyłem - jeśli wklepuje google.pl(które też nie działa) przez adres IP strona ładuje sie. To jest komunikat ktory otrzymuje gdy probuje polaczyc sie z stronami z SSL:error code err_ssl_protocol_error Uprzedzam, nie jest to wina oprogramowania - świeży windows, formatowana partycja kilka razy, rowniez instalowałem inne windowsy (7 i 8.1) i problem nie ustępował.Kazdy inny laptop podpiety pod router tez dziala poprawnie, wiec zadne porty nie są poblokowane.Ponadto, nie moge sie polaczyc ze steamem, gdzie na innych laptopach podpietych pod ten sam router nie ma problemu - ale cs na nonsteamie oraz inne gry online typu Enemy Territory działają bardzo dobrzePodpinalem rowniez internet z telefonu i dalej to samo..Czytalem ze moze cos nie tak ze sterownikami karty sieciowej, sciagnalem sterowniki ze strony support.asus i dalej to samo, nic nie pomogloBardzo prosze o pomoc, na prawde nie wiem i wychodze z siebie co moze byc nie tak, mecze sie z problemem juz z 3 miesiace i dalej nie znalazlem zadnej odpowiedzi, az trafilem na to forum wiec moze tu bedzie ktos wiedzial co i jak.pozdrawiam Odnośnik do komentarza
XkkroninX Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 To jest dział Hardware (sprzęt) napisz na Software (aplikacje) Odnośnik do komentarza
extremejopq Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 ale moze byc to problem z hardware :\ pozatym nie wiem do ktorego dzialu z windowsem wrzucic bo instalowałem juz 7 i 8 i na obydwoch nie dziala Odnośnik do komentarza
XkkroninX Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Skoro instalowałeś nowsze sterowniki zainstaluj starsze może pomorze jeśli nie to sam nie wiem nie jestem tak zaawansowany a co do steam to miałem tak samo i zreinstalowałem Go i mi pomogło Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi