Anonim8 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zainstalowałem sterowniki do Radeon 5470 z MU. Wcześniej rozpakowałem plik exe do osobnego folderu. Instalacja sterownika zakończona powodzeniem. Może tak być, czy raczej nie? W trayu nie ma ikonki od ATI. Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Jeżeli MU to skrót od Microsoft Update i było napisane że zakończone z powodzeniem a w komputerze można normalnie zmieniać rozdzielczość i częstotliwość odświeżania to chyba jest to możliwe Co do braku ikonki prawdopodobnie ten sterownik nie zawiera Catalyst Control Center. Można i chyba nawet polecane jest ściąganie sterowników ze strony producenta http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx ponieważ sterowniki Microsoftu są bardziej zorientowane na stabilność i pewność i raczej nie są najnowsze i najwydajniejsze. Potem dobrze jest sprawdzić w menadżerze urzadzeń kto jest wydawcą sterownika. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Jeżeli MU to skrót od Microsoft Update Nie - chodzi o Menedżera Urządzeń. Sterownik ściągany z strony producenta. Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Nie - chodzi o Menedżera Urządzeń. Sterownik ściągany z strony producenta. Aha. To znaczy że po prostu nie zainstalował się Catalyst Control Center bo zainstalowałeś sam goły sterownik(poprawnie). Jeżeli CCC jest potrzebne można odpalić instalację z exe-ka i wybrać samo CCC bez drivera. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 To znaczy że po prostu nie zainstalował się Catalyst Control Center bo zainstalowałeś sam goły sterownik(poprawnie). Otóż to. Jeżeli CCC jest potrzebne można odpalić instalację z exe-ka i wybrać samo CCC bez drivera. A do czego służy CCC? Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Szybsza zmiana rozdzielczości (z menu podręcznego ikonki) można tam sobie poustawiać np profile do gier albo podkręcic kartę graficzną. Mówiąc ogólnie to jest centrum sterowania. Więcej o nim tutaj http://www.amd.com/us/products/technologies/ati-catalyst/pages/ati-catalyst-control-center.aspx Na pytanie czy jest potrzebne można powiedzieć że jak ktoś nie manipuluje bardziej zaawansowanymi ustawieniami od rozdzielczości to jest niepotrzebne a jak ktoś manipuluje to może używać albo CCC albo czegoś bardziej zaawansowanego. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 można tam sobie poustawiać np profile do gier albo podkręcic kartę graficzną. Hm....jaaa cie, ale numer. A ja myślałem, że to tylko w stacjonarnych takie cudo jest. Na pytanie czy jest potrzebne można powiedzieć że jak ktoś nie manipuluje bardziej zaawansowanymi ustawieniami od rozdzielczości to jest niepotrzebne Ogólnie rzecz biorąc, nie potrzebne jest. Dziękuje za wyjaśnienia. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Belfegor - ccc przyda ci się, są tam funkcje, które odnoszą się nie tylko do podkręcania, czy profili gier (młodzież myśli że karta graficzna to służy tylko do gier) tam są również narzędzia przydatne do ustawień wyświetlania na zewnętrznych monitorach, czy tv, opcje do hdtv, aplikacji graficznych, schematów kolorów, korekcji gammy itp. Tak więc moim zdaniem do zainstalowania. jak ktoś nie manipuluje bardziej zaawansowanymi ustawieniami od rozdzielczości a jakież to są "zaawansowane" funkcje do rozdzielczości? Rozdziałkę ustawia się natywną (w odniesieniu do monitorów LCD a taki tu jest) bo inne brzydko wyglądają i koniec, co może być zaawansowanego w ustawianiu rozdzielczości, inna zaawansowana rozdzielczość? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Tak więc moim zdaniem do zainstalowania. OK. Zainstalowałem. inna zaawansowana rozdzielczość? Lingwistyczny balsam na moje schorowane serce. Tylko mi się nie kłócić chłopaki. Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Tam było napisane "jak ktoś nie manipuluje bardziej zaawansowanymi ustawieniami od rozdzielczości" OD nie DO. Jak ktoś zmienia ustawienia inne niż rozdzielczości to CCC się przyda. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 (edytowane) W związku z powyższym, że wszystkie kwestie zostały wyjaśnione, proszę moderatora o zamknięcie wątku. Edytowane 14 Stycznia 2011 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Tam było napisane "jak ktoś nie manipuluje bardziej zaawansowanymi ustawieniami od rozdzielczości" OD nie DO. Tak, to zmienia sens całego zdania (przynajmniej dla mnie, chociaż ktoś inny zupełnie odmiennie mógłby to zinterpretować), zwracam więc honor do kieszeni, nie od kieszeni, przyznając się do błędu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi