drive Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Dzisiejszego dnia tak z nienacka wyłączył mi się komputer. Winowajcą był bsod o kodzie 116. Po ponownym uruchumieniu komputer chodzi cały czas na zintegrowanej karcie graficznej. W menadzerze urządzen jest wykrzynik przy karcie graficznej i komunikat: System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43) Próbowałem już: -Przeczyściłem slot, nic nie dało -Zmianę sterowników (były robione na świeżym systemie, specjalnie jeszcze raz sformatowałem by zainstalować inne sterowiki) Nie mam jak sprawdzić karty na innym komputerze. Karta to asus gtx 470 (nie podkręcana) Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 KLIK Pokaż System Summary, Sensors (z napięciami) oraz Menadżer Urządzeń. Odnośnik do komentarza
drive Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 http://www7.zippyshare.com/v/22y2jU1u/file.html obrazy w linku powyżej Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Do wykonania: 1. Instalacja W7 SP1 + wszystkie aktualizacje po. 2. Sprawdzenie w Programy i funkcje czy w systemie jest Net.Framework v. 4.5 (aktualna 4.5.2). Jeżeli brak to instalacja i aktualizacje. 3. Czy w systemie jest IE11? Jeżeli starsza wersja to aktualizacje. Po wykonaniu wszystkiego potwierdzasz. Później podam co dalej. Odnośnik do komentarza
drive Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 zrobione Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Pokaż ponownie System Summary. Odpowiem po 20:30. Będę edytował. Odnośnik do komentarza
drive Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 http://www41.zippyshare.com/v/4kPyFsuA/file.html screen Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 (edytowane) Ty nie masz żadnej integry. I zakładam, że karta nie padła. 1. Pobierz Display Driver Uninstaler (DDU) KLIK. Zainstaluj i nie uruchamiaj. 2. Zaktualizuj sterownik chipsetu - KLIK . Po instalacji i finalnych działaniach odinstalujesz Catalyst Control Center. Zbędny w Twoim przypadku. 3. Po instalacji zobacz czy w SS przy grafice pojawi się PCIE3.0 x16 lub 2.0 x16 bo aktualnie slot jest widoczny jako 1.1 x16. 4. Sterownik grafiki oraz kontrolera USB3 (Błąd w MU) później. Czy fizycznie to jest TA karta? EDYTA Naprawa USB3 w MU - KLIK. Sterownik Etron USB 3.0 Instalacja NVdriver GTX470 - KLIK. Jednak wcześniej - Programy i funkcje - usuwasz NV driver, PhysX - Restart i tryb awaryjny (F8) - odpalasz DDU i wybierasz sterownik NVIDIA do usunięcia. Po ponownym restarcie instalacja NVDriver. Opisz jakie efekty. Edytowane 13 Marca 2015 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
drive Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Cały czas widzi ją jako 1.1 x16. Fizycznie jest to właśnie ta karta którą podałeś w linku. USB 3.0 naprawione. Przeinstalowanie nic nie dalo. Nawet znowu dziś zrobiłem format powtórzyłem wcześniejsze twoje procedury i nadal to samo (widzi ją nadal jako 1.1x16.) Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Obawiam się, że jednak karta jest uszkodzona. Musisz jakoś zamontować ją w innym kompie (znajomego) bez instalacji sterowników. Czy masz jakąś starą inną kartę lub możesz pożyczyć? Zakładam, że zasilanie dodatkowe podłączone poprawnie. Dwa wtyki 6-cio pinowe. Odnośnik do komentarza
drive Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Czy masz jakąś starą inną kartę lub możesz pożyczyć? Nie mam ale jeśli ci chodzi że coś może być z płytą główną to raczej odpada. Płyta główna nie ma nawet 2 tygodni. Zasilanie jest na pewno poprawnie podłączone. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 To tylko utwierdza mnie coraz bardziej, że grafika jest uszkodzona. Kombinuj jak ją zamontować w innym kompie dla sprawdzenia. Inna ewentualność to sprawdzenie w jakimś serwisie. Oczywiście nie pisałem nic o płycie głównej. Odnośnik do komentarza
drive Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Podpiąłem u znajomego i nie zadziałała. Możesz mi polecić jakąś kartę graficzna do 700 zł ? Myślałem o radeon r9 270 od msi ale nie wiem czy ta karta nie będzie za dobra dla tego procesora. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Kompa masz na platformie AMD więc karta będzie bardziej kompatybilna dla całego zestawu. W ogóle nie gram więc nie doradzę w temacie osiągów. Ja swój zestaw wykorzystuję do innych celów. Jest tak szybki, że już wiem jakie tematy pojawią się jutro. Odnośnik do komentarza
drive Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Karta gtx była walnięta. Na nowej wszystko chodzi dobrze. Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi