AllinAll Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Witam wszystkich, jestem nowy na forum, mam nadzieję, że pisze w dobrym miejscu, mianowicnie mam następujące problemy z netbookiem od jakiegoś czasu. HP Pavilion dv7-6140ew bo o tym mowa. Od mniej więcej dwóch miesięcy komputer zużywa bardzo dużo pamięci, zacina się, długo i bardzo głośno chodzi, strasznie się grzeje. Wcześniej korzystalem z przeglądarki chrome, ale czytałem, że to może być przedmiotem tak dużego zużycia pamięci, więc zamieniłem na firefoxa, jednak nie dużo to dało więc pobralem MemoryBooster oraz RamBooster jednak dalej nic. Zużycie występuje w granicach ok 60% przy zwykłym korzystaniu z przeglądarki, dużo pamięci pobiera proces svchost.exe, do tego ostatnio zaczął pojawiać się bluescreen, szczególnie gdy próbuję uruchomić Nortona Internet Security, który po przywróceniu systemu w ogóle się nie chce włączyć. Dodam, że nie gram w jakiekolwiek gry, niczym nie obciążam netbooka, więc nie mam pojęcia co mogło się stać. Kupując ten sprzęt powiedziano mi, że jest jak najbardziej wskazany do domowego użytku oraz bardzo wydajny....W załącznikach dołączam raporty. Proszę Was o jakąkolwiek pomoc, a jak coś źle napisałem to proszę o wyrozumiałość Pzdr AllinAll Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt gmer part 1.txt gmer part 2.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Temat przenoszę do działu Windows. Nic tu nie wskazuje na problem infekcji. Kosmetyka, czyli usuwanie wpisów pustych, jest na razie zupełnie nieistotna. Od mniej więcej dwóch miesięcy komputer zużywa bardzo dużo pamięci, zacina się, długo i bardzo głośno chodzi, strasznie się grzeje. (...) Zużycie występuje w granicach ok 60% przy zwykłym korzystaniu z przeglądarki, dużo pamięci pobiera proces svchost.exe, do tego ostatnio zaczął pojawiać się bluescreen, szczególnie gdy próbuję uruchomić Nortona Internet Security, który po przywróceniu systemu w ogóle się nie chce włączyć. Grzanie = wątek do działu Hardware. Zacinanie, duże zużycie pamięci i BSODy mogą mieć inne tropy: 1. Problem hybrydy AMD-Intel. Bardzo zbliżony wątek z forum z nieco innym model HP Pavilon: KLIK. Podobne problemy z użyciem pamięci, identyczne wersje sterowników tu zainstalowane: ATI Catalyst Install Manager (HKLM\...\{DA0D8FDA-D538-1145-8BA2-6F22C4EB4F75}) (Version: 3.0.816.0 - ATI Technologies, Inc.) Intel® Display Audio Driver (HKLM-x32\...\{F0E3AD40-2BBD-4360-9C76-B9AC9A5886EA}) (Version: 6.14.00.3074 - Intel Corporation) Szukaj aktualizacji sterowników na stronie HP, tak jak podałam w konkurencyjnym temacie. 2. Przestarzały Norton Internet Security - sterowniki z roku 2011, co samo w sobie jest już problemem. Dodatkowo są zgłaszane zdefektowane urządzenia Nortona: ==================== Faulty Device Manager Devices ============= Name: BHDrvx64 Description: BHDrvx64 Class Guid: {8ECC055D-047F-11D1-A537-0000F8753ED1} Manufacturer: Service: BHDrvx64 Problem: : This device is not present, is not working properly, or does not have all its drivers installed. (Code 24) Resolution: The device is installed incorrectly. The problem could be a hardware failure, or a new driver might be needed. Devices stay in this state if they have been prepared for removal. After you remove the device, this error disappears.Remove the device, and this error should be resolved. Name: Symantec Iron Driver Description: Symantec Iron Driver Class Guid: {8ECC055D-047F-11D1-A537-0000F8753ED1} Manufacturer: Service: SymIRON Problem: : This device is not present, is not working properly, or does not have all its drivers installed. (Code 24) Resolution: The device is installed incorrectly. The problem could be a hardware failure, or a new driver might be needed. Devices stay in this state if they have been prepared for removal. After you remove the device, this error disappears.Remove the device, and this error should be resolved. System errors: ============= Error: (03/09/2015 01:17:28 PM) (Source: Service Control Manager) (EventID: 7026) (User: ) Description: Nie można załadować następujących sterowników startu rozruchowego lub systemowego: BHDrvx64 SymIRON Na początek spróbuj odinstalować via Panel sterowania. Następnie niezależnie od (nie)powodzenia tej akcji popraw narzędziem Norton Removal Tool. Usuwacz ten uruchom siedząc w Trybie awaryjnym Windows. I już na dobre się pozbądź tego NIS, tzn. nie próbuj instalować ponownie, bo to stara wersja. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi