volin Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Witam. Posiadam notebooka Toshiba NB500-108 z zainstalowanym systemem Windows 7 Starter 32 bit. Specyfikacja notebooka: Procesor: Typ : Intel® Atom™ N455 Częstotliwość taktowania : 1.66 GHz Zewnętrzna częstotliwość taktowania : 667 MHz Pamięć podręczna drugiego poziomu : 512 KB Pamięć Ram: 2GB DDR2 Dysk twardy: Pojemność : 250 GB Obrót napędu : 5,400 obr./min Karta graficzna: Typ : Intel® Graphics Media Accelerator 3150 Ilość pamięci : Do 250 MB pamięci wspólnej przy zainstalowanym 1 GB pamięci systemowej i do 256 MB przy 2 GB pamięci systemowej (w preinstalowanym 32-bitowym systemie operacyjnym) Notebook z Windows 7 Starter 32 bit często przycina tak jakby się na moment zawieszał choć rozszerzyłem maksymalnie pamięć RAM z 1GB na 2GB. Moje pytanie jest takie czy mogę zainstalować na nim Windows 7 Home Premium 64 bit i czy wtedy nie będzie się przycinał. Proszę o odpowiedź. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 przy zainstalowanym 1 GB Mało ramu. Mozna rozbudować do 2gb http://www.toshiba.pl/discontinued-products/toshiba-nb500-108/ Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Pamięć Ram: 2GB DDR2 Możesz zainstalować Windows 7 Home Premium. Lepiej 32 bity tam wsadzić. Pytanie czy nie będzie się ciąć jest głupie - nikt Ci na nie nie odpowie. Spore prawdopodobieństwo, że za przycięcia odpowiada system, ale są też inne przyczyny - przegrzewanie się, problem z dyskiem czy inny hardware'owe problem. To tyle. Odnośnik do komentarza
volin Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 A czy jest jakiś sposób aby pozbyć się tych przycięć ? Np. jakiś program czy coś w tym stylu ? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Określ się ile ta zabawka ma zainstalowanej pamięci? A odpowiedzi na pytanie co powoduje przycinki systemu szukaj w dzienniku zdarzeń. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi