Kromlech Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Windows 7 Home Premium na laptopie Lenovo Ideapad y550. W panelu sterowania NVIDIA ustawiam schemat kontrolowany przez sterownik karty. Za każdym razem niestety gdy dokonuje restartu pojawia sie ustawienie zgoła odmienne (zrzut z ekranu). Po googlowaniu jedynym rozwiazaniem jest wyłączenie aplikacji lenovo Onekey Theratre. Jednak ja tę aplikacje już dawno odinstalowalem jako dla mnie nieprzydatną. Rzecz może drobna, ale dla mnie dość istotna, gdyż bawię się grafiką Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 W panelu sterowania NVIDIA ustawiam schemat kontrolowany przez sterownik karty. Za każdym razem niestety gdy dokonuje restartu pojawia sie ustawienie zgoła odmienne (zrzut z ekranu). A nie należałoby uruchomić NVIDIA jako administrator? Odnośnik do komentarza
Kromlech Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Spróbowałem niczego to nie zmieniło. Po restarcie ponownie inna aplikacja przejmuje sterowanie schematem kolorów Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Po restarcie ponownie inna aplikacja przejmuje sterowanie schematem kolorów Nie bardzo rozumiem. Jaka inna aplikacja? Sprawdź w usługach czy masz coś od Nvidia, np. Nvidia Display Driver. Jesli jest zobacz czy uruchomiona. Po googlowaniu jedynym rozwiazaniem jest wyłączenie aplikacji lenovo Onekey Theratre. Jednak ja tę aplikacje już dawno odinstalowalem jako dla mnie nieprzydatną. Pobierz Autoruns, sekcja Drivers i poszukaj sterowników od tej aplikacji. Jeśli są usuń je. Odnośnik do komentarza
Kromlech Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Nie bardzo rozumiem. Jaka inna aplikacja? Patrz screen. Chodzi o opcję z ustawień Sprawdź w usługach czy masz coś od Nvidia, np. Nvidia Display Driver. Jesli jest zobacz czy uruchomiona. Jest przecież mogę zmienić ustawienia, ale tylko do następnego restartu Pobierz Autoruns, sekcja Drivers i poszukaj sterowników od tej aplikacji. Jeśli są usuń je. Dawno zrobione Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Belfegor Nie bardzo rozumiem. Jaka inna aplikacja? Patrz na nazwę opcji. EDIT: spóźniłam się, Kromlech już skomentował to. Kromlech Popatrz tu: KLIK. Tam jest skierowanie do strony podającej tweak rejestru: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NVTweak] "DisableApplyColorsAtStartup"=dword:00000001 . Edytowane 13 Stycznia 2011 przez picasso Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Nie wiem jak to jest z tym ale coś zasugeruję, we właściwościach ekranu (ppm na pulpicie) jest zakładka schematy kolorów, i tam jest podany domyślny schemat monitora, i możliwe że on cały czas trzyma na tym łapę, inna opcja to może jakieś kodeki trzymają opcję schematów, ale to tylko w przypadku oglądania filmów czy coś takiego. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 A co się dzieje jak użyjesz opcji. Użyj ustawień Nvidia? Po restarcie wszystko wraca? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 A może reinstalacja driverów grafiki. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 A co się dzieje jak użyjesz opcji. Użyj ustawień Nvidia? Po restarcie wszystko wraca? Napisał wyraźnie: "ustawiam schemat kontrolowany przez sterownik karty. Za każdym razem niestety gdy dokonuje restartu pojawia sie ustawienie zgoła odmienne (zrzut z ekranu)". Reset nie utrzymuje zmian. Odnośnik do komentarza
Kromlech Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Popatrz tu: KLIK. Tam jest skierowanie do strony podającej tweak rejestru: Tweak zadziałał. dziękuję szefowo:) Ciekawe, że miałem ten problem tylko na karcie GT 240M ( na pececie nie) oraz, że nie występował on od początku. Jeżeli tweak naprawia bug karty, to powinien pojawić się od razu. Odnośnik do komentarza
kruger Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 (edytowane) A u mnie tweak nie zadziałał. Ma ktoś inne pomysły? Dodam że tego klucza "DisableApplyColorsAtStartup" w ogóle nie miałem więc go utworzyłem ale efekt tego żaden. pojawiły się nowe sterowniki kóre ustawienia trzymają więc po problemie Edytowane 21 Lutego 2011 przez kruger Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi