Restrict Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Witam. Problem występuje jak nazwa wskazuje podczas instalacji systemu Win 7 64 bit HP. System instaluję nie pierwszy raz z pendrivea i tym większe moje zdziwienie jak wyskoczył komunikat "instalator nie mógł utworzyć nowej partycji systemowej ani zlokalizować istniejącej partycji systemowej" . Co gorsza wysłużony XP z oryginalnej płyty nie startuje a wręcz wyrzuca od razu bluescreen . Obecnie w użyciu jest diskpart ( przy starcie z pendrivea ) -> clean all . Nie wiem ile czasu to będzie trwało, nie wiem wręcz jak ma wyglądać zakończenie tego polecenia. Przy użyciu komendy ->list disk pojawiają się 1. Disk 0 - 465 GB 2. Disk 1 - 14 GB nastepnie wpisuję ->select disk 0 -> clean ->convert mbr ->exit kolejny krok dzielę domyślny ( przy wyborze partycji do zainstalowania dysk ) na 2 partycje 1. Partition 0 2. Partition 1 i problem polega na tym że system kompletnie się nie instaluje ponownie wyskakując z komunikatem "instalator nie mógł utworzyć nowej partycji systemowej ani zlokalizować istniejącej partycji systemowej" Dysk Toshiba sprawny na 100% bios wykrywa HDD0 HDD1 ustawionie jako pierwsze , USB jako 3ci w bootowaniu jest. Laptop Acer V3-771G Pozdrawiam P.S Czytałem wszystko co mi w bingu wyskoczyło odnośnie tego i kroki stosowałem kolejno , niestety nic nie pomogło nadal problem występuje toteż komenda " clean all " została ostatnią deską ratunku. Programów GParted nigdy nie używałem Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi