jarrro Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Hej Mam ten sam problem. Jestem bezradny, dlatego tu trafiłem. Coś tam zrobiłem, tj raporty. Ten roll on jest wyjątkowo trudny do usunięcia. Coś mi się pomieszało, być może w główce, zatem załączam trochę więcej. Pozdrawiam serdecznie jarrro Addition.txt FRST 5.txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Zasady działu, tu jest zakaz podpinania się pod cudze wątki: KLIK. Post wydzielony w osobny temat. Co oznaczają te liczne pliki FRST "Addition"?! Usuwam zostawiając tylko jeden plik. Brak za to trzeciego obowiązkowego raportu FRST Shortcut. Domyślną przeglądarką jest Google Chrome, w raporcie brak oznak "Rollaround ads", co oznacza, że prawdopodobnie został zmodyfikowany któryś plik Chrome i trzeba wykonać reinstalację przeglądarki. Próbując rozwiązać problem używałeś wątpliwy program z czarnej listy - YAC (Yet Another Cleaner) - z daleka od niego. Działania o wykonania: 1. W systemie działa niepoprawnie odinstaloway McAfee SiteAdvisor. Do jego usunięcia zastosuj firmowy usuwacz McAfee Consumer Product Removal Tool. 2. Reinstalacja Google Chrome. Wyeksportuj tylko zakładki, odinstaluj Google Chrome, przy deinstalacji zaznacz Usuń także dane przeglądarki. Zainstaluj ponownie przeglądarkę. Linki pobierania: KLIK. 3. Pozostałe korekty na wpisy puste i podobne. Otwórz Notatnik i wklej w nim: CloseProcesses: CreateRestorePoint: S3 cpuz136; \??\C:\Users\dell\AppData\Local\Temp\cpuz136\cpuz136_x64.sys [X] S3 GENERICDRV; \??\C:\Users\dell\Downloads\amifldrv64.sys [X] R1 iSafeKrnlMon; \??\C:\Program Files (x86)\Elex-tech\YAC\iSafeKrnlMon.sys [X] R3 MBAMSwissArmy; \??\C:\Windows\system32\drivers\MBAMSwissArmy.sys [X] HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\mcpltsvc => ""="" HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Network\McMPFSvc => ""="Service" HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Network\mcpltsvc => ""="" HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer: Policy restriction HKU\S-1-5-21-1367411196-3539214837-2270385853-1001\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://www.google.com/ie HKU\S-1-5-21-1367411196-3539214837-2270385853-1001\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://www.google.com/ie SearchScopes: HKU\S-1-5-21-1367411196-3539214837-2270385853-1001 -> {6A1806CD-94D4-4689-BA73-E35EA1EA9990} URL = http://www.google.com/search?q={sear SearchScopes: HKU\S-1-5-21-1367411196-3539214837-2270385853-1001 -> {C6987843-B81D-4EFA-8B98-23D60807D099} URL = CHR HKLM\...\Chrome\Extension: [fheoggkfdfchfphceeifdbepaooicaho] - C:\Program Files (x86)\McAfee\SiteAdvisor\McChPlg.crx [2015-02-09] CHR HKLM-x32\...\Chrome\Extension: [fheoggkfdfchfphceeifdbepaooicaho] - http://clients2.google.com/service/update2/crx Task: {37987FDD-6E7A-4DD3-9AE0-7E926102E5F1} - System32\Tasks\{3369E3E3-1967-423F-87F5-9A4F8DCB8327} => pcalua.exe -a C:\Users\dell\AppData\Roaming\IDM\bin\chrome_uninstaller.exe C:\ProgramData\*.log C:\ProgramData\Malwarebytes C:\Users\dell\Downloads\yet_another_cleaner_sk_7196726.exe Reg: reg delete HKCU\Software\Mozilla /f Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\Mozilla /f Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\MozillaPlugins /f Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Mozilla /f Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\mozilla.org /f Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\MozillaPlugins /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f EmptyTemp: Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, system zostanie zresetowany. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. 4. Zrób nowy log FRST z opcji Scan, zaznacz pole Shortcut, by powstał brakujący log. Dołącz też plik fixlog.txt. Odnośnik do komentarza
jarrro Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Nie bardzo rozumiem, co znaczy "umieść obok narzędzia FRST".Co mam zrobić z tym notatnikiem? Rozumiem, że wkleić i nazwać mam ,ale potem wczytać przez narzędzie FRST? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 "Obok" = w tym samym folderze skąd uruchamiasz FRST, czyli tu katalog Pobrane. Uruchomienie opcji Fix w FRST przetworzy plik fixlist.txt. Odnośnik do komentarza
jarrro Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Coś tam zrobiłem.... Jeśli czegoś brak, proszę o informacje. W każdym razie BARDZO serdecznie i gorąco dziękuję za pomoc. Jesteście niesamowici. PS Oooo... właśnie przeczytałem Twój wpis. Coś źle zrobiłem, bo nie zrestartowało systemu. Jeszcze raz to zrobię i prześlę plik Next PS Umieściłem plik w katalogu logs. Mam nadzieję, że będzie dobrze Nie zrestartowało kompa.... FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Nie zrestartowało kompa.... (...) Umieściłem plik w katalogu logs. Mam nadzieję, że będzie dobrze Nie zrestartowało, bo w ogóle zadania nie wykonałeś. Katalog Logs to archiwum starych logów, tam się ani nie zagląda, ani nie uruchamia stamtąd FRST. Umieszczanie tam Fixlist bez sensu, bo tam nie ma FRST i nie znajdzie tego skryptu. Podany raport rzekomo wynikowy "Fixlog.txt" to żaden Fixlog tylko stara kopia głównego raportu FRST (usuwam). Napisałam wyraźnie: "Obok" = w tym samym folderze skąd uruchamiasz FRST, czyli tu katalog Pobrane. FRST działa ze ścieżki: Running from C:\Users\dell\Downloads I to tu masz zapisać plik fixlist.txt. Do powtórzenia punkt 3 + 4. Odnośnik do komentarza
jarrro Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Ten awatar zmusza mnie do myślenia, bo płeć dla mnie nieznana. Piękna twarz , a nick męski. Czyli facio dał sobie obrazek swej ukochanej, by do bólu na nią patrzeć... Jednak nie... czasownik użyty w formie osobowej... bosko... jesteś cudowna.... Wykonałem zadanie , jednak znów brak restartu. Jakieś czary mary. Plik zapisałem w pobrane, tam też uruchomiłem FRST. Oto , co wyszło: FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 1. Do deinstalacji mierny Spybot Search and Destroy doinstalowany w międzyczasie. 2. Nie widzę zmian w Google Chrome, wygląda identycznie jak przed operacją (i wpisy adware otwierane przy starcie). Miałeś wykonać to: 2. Reinstalacja Google Chrome. Wyeksportuj tylko zakładki, odinstaluj Google Chrome, przy deinstalacji zaznacz Usuń także dane przeglądarki. Zainstaluj ponownie przeglądarkę. Linki pobierania: KLIK. 3. Fix w FRST nadal w ogóle nie wykonany: Wykonałem zadanie , jednak znów brak restartu. Jakieś czary mary Ale co Ty robisz po zapisaniu pliku fixlist.txt w katalogu C:\Users\dell\Downloads? Masz uruchomić FRST i kliknąć w Fix (a nie Scan). Po tym ma nastąpić restart, a w katalogu C:\Users\dell\Downloads powstanie plik fixlog.txt. 4. Zrób nowy log FRST z opcji Scan (bez Addition i Shortcut). Dołącz też plik fixlog.txt. Odnośnik do komentarza
jarrro Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Hmmm..... Czyli jakie jest dobre oprogramowanie anty-szpiegowskie? Adw cleaner? FRST.txt Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Czyli jakie jest dobre oprogramowanie anty-szpiegowskie? Adw cleaner? AdwCleaner to awaryjny usuwacz adware już po fakcie, gdyż adware już się zainstalowało. Nie pełni żadnych funkcji ochronnych. Skrypty FRST są jednorazowego użytku. Fix wykonany aż 5 razy, ale zostaw już ten wątek w spokoju. Ran by dell at 2015-03-03 17:26:26 Run:5 Mam pytanie, czy to w ogóle było wykonane: 2. Reinstalacja Google Chrome. Wyeksportuj tylko zakładki, odinstaluj Google Chrome, przy deinstalacji zaznacz Usuń także dane przeglądarki. Zainstaluj ponownie przeglądarkę. Linki pobierania: KLIK. Konsekwentnie nie widać zmian w przeglądarce Google Chrome. Tak Chrome nie wygląda po czystej reinstalacji z zastosowaniem opcji Usuń także dane przeglądarki. Wyjątkiem jest jedna sytuacja, gdy jest włączona synchronizacja z serwerem Google, wtedy z serwera są przeładowywane ustawienia (w tym szkodliwe). Tak więc odpowiedz na pytania: czy Chrome było reinstalowane, a jeśli tak, to czy jest czynna synchronizacja? Odnośnik do komentarza
jarrro Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 O piękna Picasso! Melduję posłusznie, że wykonałem wszystko. Synchronizacja jest włączona, po instalacji ponownej wszystko się załadowało od nowa Czy mam wyłączyć synch. i od nowa przeinstalować przegląd. ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Tak, wyłącz synchronizację i jej na razie nie włączaj. Następnie przeinstaluj Google Chrome wg podanych wytycznych. Po tym zrób nowy log FRST z opcji Scan (bez Addition i Shortcut). Odnośnik do komentarza
jarrro Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Czyżby to był koniec końca? Osiem procesów Chrome... Czy nie za dużo uruchomionych w tle? FRST.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Jeśli nikt jeszcze nie odpisał, a chcesz uzupełnić post, proszę stosuj funkcę Edytuj. Posty skleiłam. Zadania nareszcie wykonane. Tylko drobne poprawki zostały: Otwórz Notatnik i wklej w nim: BootExecute: autocheck autochk * sdnclean64.exe Handler: dssrequest - {5513F07E-936B-4E52-9B00-067394E91CC5} - No File Handler: sacore - {5513F07E-936B-4E52-9B00-067394E91CC5} - No File RemoveDirectory: C:\AdwCleaner RemoveDirectory: C:\FRST\Quarantine RemoveDirectory: C:\Program Files (x86)\Spybot - Search & Destroy 2 RemoveDirectory: C:\ProgramData\Spybot - Search & Destroy RemoveDirectory: C:\Windows\system32\log RemoveDirectory: C:\Windows\System32\Tasks\Safer-Networking DeleteKey: HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Schedule\TaskCache\Tree\Safer-Networking CMD: del /q C:\Users\dell\Downloads\7re4foq6.exe Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. W C:\Users\dell\Downloads powstanie kolejny plik fixlog.txt. Przedstaw ten plik. Nowe logi FRST nie są już potrzebne. Osiem procesów Chrome... Czy nie za dużo uruchomionych w tle? Google Chrome ma technikę separacji kart do osobnych procesów. Konstrukcja ta ma na celu zapobiec zawieszeniu całej przeglądarki przy awarii jednej z kart. Im więcej kart, tym więcej procesów. Przykład z mojego systemu: przy jednej otworzonej karcie mam już 4 procesy chrome. Odnośnik do komentarza
jarrro Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 jest Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Akcja wykonana. Na koniec: Zastosuj DelFix oraz wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. Odnośnik do komentarza
jarrro Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Dzięki jeszcze raz, jednak IE przestał działać, nie mogę go uruchomić Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Nie uruchamia się wcale, czy może jakiś określony błąd się pojawia? Zacznij od resetu ustawień przeglądarki: Klawisz z flagą Windows + X > Panel sterowania > Sieć i Internet > Opcje internetowe > Zaawansowane > Resetuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi