aoeseo Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Windows 7. 64-bitowy system operacyjny. Witam mój problem polega na wolnym uruchamianiu systemu, i na dodatek jak chce przewinąć utwór na youtube albo na facebooku myszką przesuwam w dól to czasem łapie ścinę taki frozen po paru sekundach się odmula i działa ale pózniej znów łapie taki frozen. Na dodatek podczas skanowania GMER, avast wykrył mi Win32:Malware-gen. Przeniesiono do kwarantanny. Chciałbym dodać jakiś log z avasta ale nie mam pojęcia gdzie on się znajduję. A tak dodając niedawno zainstalowałem opere bo myślałem ze na chrome tak się wszystko tnie, jednak nie pomogło. Pozdrawiam Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Temat przenoszę do działu Windows. Brak oznak infekcji. 1. W Dzienniku zdarzeń są takie oto błędy: Application errors: ================== Error: (02/23/2015 09:58:27 AM) (Source: NvStreamSvc) (EventID: 2001) (User: ) Description: NvStreamSvcNvVAD initialization failed [6] Error: (02/23/2015 09:58:27 AM) (Source: NvStreamSvc) (EventID: 2001) (User: ) Description: NvStreamSvcFailed to set NvVAD endpoint as default Audio endpoint [0] Error: (02/23/2015 09:58:27 AM) (Source: NvStreamSvc) (EventID: 2001) (User: ) Description: NvStreamSvcNvVAD endpoint registration failed [0] Błąd usługi nVidia: możesz w całości odinstalować oprogramowanie NVIDIA GeForce Experience 2.2.2. Przy okazji pozbądź się też zbędnika Akamai NetSession Interface, co urwie jeszcze jeden wpis startowy. System errors: ============= Error: (02/24/2015 05:16:29 PM) (Source: Service Control Manager) (EventID: 7000) (User: ) Description: Nie można uruchomić usługi Internet w Cyfrowym Polsacie. OUC z powodu następującego błędu: %%1053 Błąd aktualizatora Cyfrowego Polsatu: wyłącz usługę, by zapobiec jej uruchamianiu. Komenda uwzględniona w skrypcie FRST, wraz z drobnymi dodatkowymi akcjami. Otwórz Notatnik i wklej w nim: CMD: sc config c2cautoupdatesvc start= disabled CMD: sc config c2cpnrsvc start= disabled CMD: sc config "Internet w Cyfrowym Polsacie. RunOuc" start= disabled CMD: sc config WinDefend start= demand Task: {24D30181-2417-4FF0-82EA-B554D22B574B} - System32\Tasks\{0FD00983-A70C-4F9D-A1BB-5827B3886B9F} => pcalua.exe -a "C:\Users\Soya\Downloads\vcredist_x64 (1).exe" -d C:\Users\Soya\Downloads Task: {C2268C8B-6CB3-4EE2-944A-EB4CC6F79BD0} - System32\Tasks\{93E8A165-04B2-47FF-9097-1B1EABAD220A} => pcalua.exe -a C:\Users\Soya\Downloads\starcraft\SETUP.EXE -d C:\Users\Soya\Downloads\starcraft S3 EagleX64; \??\C:\Windows\system32\drivers\EagleX64.sys [X] Reboot: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Nastąpi restart. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. Pokaż ten plik. 2. Jeśli pozbycie się GeForce Experience (redukcja uruchomionych usług) nie wniesie nic do sprawy, zwykle w takich przypadkach podejrzany program zabezpieczający, tu Avast + MBAM. Odnośnik do komentarza
aoeseo Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Tak mi się wydaję ze jest jakaś lekka poprawa co do uruchamiania systemu. A jeżeli chodzi o filmiki na youtube to dalej jest lekka ścina. Czy mam coś jeszcze wykonać ? Pozdrawiam. Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi