xeo Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Witam, potrzebuje miec (podobno) wlaczonych kilka uslug do dzialania systemowej Kopii zapasowej jednak jedna z nich jest nieaktywna i nie moge jej uruchomic\przestawic tryb uruchamiania. Pozostale powiazane uslugi mam powlaczane (dziennik zdarzen, kopia zapasowa, rpc, serwer). Panel uslug uruchamiam jako adm. Nie pamietam czy kiedys nie wylaczalem jej w jakis inny sposob niz spod Uslug, mozliwe ze zastosowalem jakis program do tego. O co moze chodzic? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Sa pewne kluczowe usługi których nie można konfigurować, a Harmonogram jest jedną z nich. Nie wiadomo co wyłączyło u Ciebie usługę. Reaktywacja usługi: Do Notatnika wklej: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\Schedule] "Start"=dword:00000002 Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako FIX.REG Kliknij prawym na plik i z menu wybierz opcję Scal. Potwierdź import do rejestru. Zresetuj system. Odnośnik do komentarza
xeo Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Teraz dziala ale Typ uruchomienia i Stan uslugi ciagle sa nieaktywne, tak powinno byc? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Tak ma być. Cytuję co napisałam: Sa pewne kluczowe usługi których nie można konfigurować, a Harmonogram jest jedną z nich. Odnośnik do komentarza
xeo Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Ok dziekuje. A przy okazji (sory za offtop) spytam o systemowa Kopie zapasowa. Czy mi sie zdaje czy tu nie ma mozliwosci tworzenia kopii na zasadzie synchronizacji? Chcialbym robic backup (na żądanie) danego folderu i miec zawsze jedna aktualna jego kopie, ale z tego co widze kopia robi sie przyrostowa i nie uwzglednia usunietych plikow czyli caly czas sie powieksza. Da sie to ustawic inaczej? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi