Plavius Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Jestem standardowym użytkownikiem komputera - filmy, Internet, nieco gram, nie potrzebuję cudów, aczkolwiek lubię "pogrzebać" w systemie i optymalizować jego działanie. I tu moje proste (mam nadzieję) pytanie: który Windows 7 wybrać? Który spisuje się najlepiej wg Was? I którą wersję (32 czy 64 bitową) należałoby najlepiej wybrać? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Który spisuje się najlepiej wg Was? Oczywiście Ultimate. Ale do Twoich zastosowań spokojnie wystarczy Home Premium. Tutaj dokładniejsze porównanie: http://windows7.pl/polecamy/porownanie-wersji-windows-7.html I którą wersję (32 czy 64 bitową) należałoby najlepiej wybrać? To zależy, czy komputer sprosta wersji x64... Jeśli tak, to bierz wersję 64-bit. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Myślę, że wybór wersji 64bit czy 32bit wymusza niejako ilość pamięci ram, a że tej nigdy zbyt wiele, więc niejako wskazuje wybór na wersję raczej 64bit. Odnośnik do komentarza
Plavius Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Powinien sprostać (i3-550, 4gb ddr3), tylko pytanie czy nie sprawia ona więcej problemów niż wersja 32 bit? Sterowniki, programy, niezgodności, dość dużo o tym słyszałem, nie wiem jak jest w rzeczywistości. Może po prostu trzeba więcej czasu spędzić nad szukaniem aktualizacji itp? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Ja jakoś nie dostrzegam niedogodności związanych z systemem 64bit, w odniesieniu zaś do nowych podzespołów to producenci tychże raczej bardziej i częściej zaopatrują w nowe drivery niż dla starszych systemów. Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Przy decyzji zastanów się czy nie masz jakiś starych urządzeń peryferyjnych np drukarki. Jeżeli masz to sprawdź sobie czy są do niej sterowniki bo w systemie 64 bit nie pójdą urządzenia do których nie ma 64 bitowych sterowników. Może też masz jakieś programy specjalistyczne np do PIT-ów czy czegoś takiego (najciekawszy program niestandardowy jaki widziałem był do obsługi mieszalnika farb). Jeżeli nie masz ani niezgodnego sprzętu ani programów to możesz śmiało zdecydować się na wersję 64 bitową. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Jeśli nie ma sterowników do Windows 7 x64, to możesz próbować także sterowników do 64-bitowej Visty, często działają. Odnośnik do komentarza
Plavius Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 A więc będzie Ultimate 64bit Dziękuję wszystkim za rady i uwagi. Odnośnik do komentarza
Sanch0 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Z naprawdę użytecznych funkcji w poszczególnych wersjach Windows 7 możemy wyróżnić: Basic Home Premium - Aero Glass Professional - Aero Glass, pulpit zdalny, Windows XP Mode Ultimate - Aero Glass, pulpit zdalny, Windows XP Mode, BitLocker Jeśli chodzio wybór 64b czy 32b to jeśli nie ma naprawdę jakichś szczególnych wymagań aby to była wersja 32b wtedy nie ma się nad czym zastanawiać i brać x64 Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Ja mam drukarkę lexmark Z45 i do niej pod SEVEN x64 nie ma sterowników ale działają te od starszego modelu ( Z42 ) Więc w razie w kombinować byś mógł ze starszymi modelami ... Zresztą często stare urządzenia mają sterowniki pod sevena więc ok... Mój tuner Winfast TV 2000 XP EXPERT ma do tej pory nowe stery mimo że ta karta z 2002 rocznika Tak pozatym ja jestem w 100% Zadowolony z Windows 7 HOME PREMIUM x64 i śmiga jak należy i na dodatek gry i aplikacje jakie nie działały na xpku na sevenie zasuwają super Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi