clonowy Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Witam Potrzebuję postawić Windows 7 z kopii Recovery, którą już przywróciłem na partycje (E). Laptop to: ASUS K55A. Orginalnie posiadał on 4 partycje, ale był Linux. Dysk ponownie sformatowałem, aby teraz wrócić do win7 i utworzyłem nowe partycje takie jak posiadał pierwotnie, a wzoruję sie na poradniku kolegi Rafael22peb: https://www.fixitpc.pl/topic/1279-instalacja-windows-z-recovery-kiedy-rozruch-z-recovery-zostal-uszkodzony/ Zamieszczam scriny z widokiem partycji dysku (500gb) i widok partycji Recovery. Jestem już po kroku 3 poradnika i tu sytuacja jest trochę inna dlatego zamieszczam screny. W samym katalogu Recovery nic nie ma, pliki swm mam i imagex widać na scrinach. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 A nie wystarczy ustawić partycji Recovery jako aktywnej? Odnośnik do komentarza
clonowy Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Dziekuje za podpowiedź, sprawdzę po pracy czy ruszy przywracanie. Orginalna partycja to ta recovery, inne postawiłem sam. Odnośnik do komentarza
clonowy Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Sprawdzałem, recovery bootuje, postępuje pasek, następnie ekran z logo Windows, potem niebieski ekran z logo z Asus i ponownie pasek postempu i logo Windows i tak w kółko. Słowem coś nie pozwala na na wykonanie procedury. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Potrzebuję postawić Windows 7 z kopii Recovery, którą już przywróciłem na partycje (E). Na czy zapisałes kopię? Płyta? Dysk wymienny? Odnośnik do komentarza
clonowy Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Dysk zewnętrzny, mam na nim kopię, potem postawiłem partycję na laptopie pod recovery i ją przywròciłem. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Zainteresuj się raczej tym tematem https://www.fixitpc.pl/topic/5841-przypisanie-rozruchu-do-obrazu-wim-na-dysku-twardym/ Odnośnik do komentarza
clonowy Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Nie wiem czy zauważyłeś, struktura recovery w Asus jest trochę inna niż w poradniku. U mnie imagex jest już w recovery, a pliki sam są podpisanie (asus.swm 1, 2, 3, 4) więc przypisanie odpowiednio ścieżki mogło by przywròcic partycję i uruchomić system. Ale nie jestem ekspertem, dlatego liczę na podpowiedź kolegów kto nieznają zagadnienie Odnośnik do komentarza
clonowy Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Dzięki sprawdzę jak wrócę po pracy. U mnie jest teraz 11:34, a pracuję do 19-stej w Irlandii. Pogodę to ty masz 100% lepszą ode mnie. Nowa Zelandia to było moje marzenie, ale trzeba się cieszyć z tego co się ma. Odnośnik do komentarza
clonowy Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Niestety ta porada nic nie wnosi , wypròbowałem przypisane recovery do startu , ale też stoi na logo Asusa i nic wiecej ,robiłem metodą 2 bo przy 1 nie lapał mi komend w wierszu polecenia . Chyba będę jednak próbował z tym imagex. Odnośnik do komentarza
clonowy Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Zamieszczam link do aktualnych screenow: https://www.dropbox.com/m/browse?path=%2FAsus+K55 Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 link jest martwy Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi