Skocz do zawartości

Przywracanie Windows 7 z kopii Recovery

clonowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuję postawić Windows 7 z kopii Recovery, którą już przywróciłem na partycje (E). Laptop to: ASUS K55A. Orginalnie posiadał on 4 partycje, ale był Linux. Dysk ponownie sformatowałem, aby teraz wrócić do win7 i utworzyłem nowe partycje takie jak posiadał pierwotnie, a wzoruję sie na poradniku kolegi Rafael22peb: https://www.fixitpc.pl/topic/1279-instalacja-windows-z-recovery-kiedy-rozruch-z-recovery-zostal-uszkodzony/

Zamieszczam scriny z widokiem  partycji dysku (500gb) i widok partycji Recovery. Jestem już po kroku 3 poradnika i tu sytuacja jest trochę inna dlatego zamieszczam screny. 

W samym katalogu Recovery nic nie ma, pliki swm mam i imagex widać na scrinach.

post-15174-0-50550000-1424643378_thumb.png

post-15174-0-57310000-1424643404_thumb.png

post-15174-0-21310000-1424643434_thumb.png

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Nie wiem czy zauważyłeś, struktura recovery w Asus jest trochę inna niż w poradniku. U mnie imagex jest już w recovery, a pliki sam są podpisanie (asus.swm 1, 2, 3, 4) więc przypisanie odpowiednio ścieżki mogło by przywròcic partycję i uruchomić system.

Ale nie jestem ekspertem, dlatego liczę na podpowiedź kolegów kto nieznają zagadnienie