gajowy Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Laptop Samsung RC710, Windows 7 64 bit. Z powodu problemów z wydajnością postanowiłem przeinstalować sterownik grafiki. W Programy i funkcje odinstalowałem oprogramowanie Nvidia, następnie w MU dałem usuń na GeForce. Przy każdej próbie instalacji sterowników (zarówno najnowszej ze strony Nvidia, jak też tej z Samsunga) dostaje komunikat: W MU w ogóle nie widać grafiki nvidi,jest tylko zitegrowana intela, natomiast HWInfo pokazuje obie, z tym, że GeForce nie ma żadnego sterownika: Po wpisach w sieci widać, że problem jest dość częsty, jednak nie znalazłem rozwiązania. Co ciekawe, że w tamtych przypadkach w MU widnieje błąd (żółty wykrzyknik), a u mnie nie ma nic - tak jakby karta była wyłączona. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 następnie w MU dałem usuń na GeForce Błąd. Pobierz Display Driver Uninstaler (DDU) i popraw w trybie awaryjnym czyszczenie. KLIK. W MU - Karty graficzne - PPM - Skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu. I nie jestem pewien czy najnowszy sterownik będzie lepszy czy bardziej problematyczny. Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Dziękuje! Nie znałem tego narzędzia. Pamiętam, że kiedyś polecałeś Drive Sweeper, który nie jest już aktualizowany, a jego następca Drive Fusion aby usunąć wszystkie wpisy wymaga płatnej wersji Pro. W każdym razie sterownik zainstalowany. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi