3MOON Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Witam System to WinXP Pro 32bit. Skanowałem system MBAmem i niby usunął to co w temacie. Na wszelki wypadek wolę jednak poradzić się mądrych głów czy czegoś jeszcze nie ma. Podobno na tym komputerze była jakaś większa infekcja i niejaki Norton Smart Scan znalazł i usunął 32 "infekcje". Jeśli tak to pewnie będzie widać jakieś śmieci w logach, na których niestety raczej słabiutko się znam;) GMER.txt OTL.Txt Extras.Txt mbam-log-2011-01-11 (19-48-59).txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 W logach nie ma aktywnej infekcji. To co znalazł MBAM to w przywracaniu systemu więc nie istotne. Nawet nie wiadomo czy to coś szkodliwego bo przywracanie zmienia nazwę pliku. Odnośnik do komentarza
3MOON Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Z tego co się dowiedziałem to samą infekcją w tym komputerze był Trojan FakeAlert. Stąd mowa o niby 40 infekcjach. Czyli fałszywy antywirus który śpiewa "kup mnie natychmiast bo jesteś strasznie zainfekowany" Komputer był też skanowany Avastem i widocznie ten poradził sobie z tematem. Skoro nie ma aktywnej infekcji to zamykamy temat. Wielkie dzięki! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi