jarooo Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Witam serdecznie mam problem z reklamami których w żaden znany mi sposób nie jestem wstanie usunąć. Bardzo proszę o pomoc. Załączam pliki po skanowaniu. Addition.txt fixlist.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Temat założony w złym dziale. Przenoszę do działu diagnostyki infekcji. Zestaw logów FRST niekompletny - brak trzeciego obowiązkowego raportu FRST Shortcut. Co to za "fixlist" - to Ty go sam robiłeś? Jeśli tak, to należy podać wynikowy plik C:\FRST\Logs\Fixlog_data_czas.txt. W podanych raportach brak jakichkolwiek oznak adware/infekcji - czy problemy na pewno nadal występują? Odnośnik do komentarza
jarooo Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 nie mam doświadczenia dlatego proszę o pomoc dodam jeszce ten plik jeżeli jeszcze coś trzeba to proszę napisać Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Nie odpowiedziałeś mi na pytanie: W podanych raportach brak jakichkolwiek oznak adware/infekcji - czy problemy na pewno nadal występują? Odnośnik do komentarza
jarooo Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Kolega coś próbował zrobić i niestety przeliczył swoje możliwości próbuję to odkręcić da się to jeszcze naprawić. Ten plik( fixlist.txt) miałem na pulpicie i wrzuciłem przez przypadek Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Ale co właściwie chcesz odkręcać? Fixlist miał poprawną zawartość (usuwanie adware), w nowych raportach brak oznak infekcji i zadaję po raz trzeci pytanie czy problem reklam nadal występuje. Odnośnik do komentarza
jarooo Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 ON NIE BYŁ PEWNY CZY DOBRZE ZROBIŁ, MÓWIŁ ŻEBYM JESZCZE SPRAWDZIŁ, ALE RZECZYWIŚCIE REKLAMY JUŻ NIE DOKUCZAJĄ DZIĘKUJĘ POZDRAWIAM I NAPEWNO BĘDĘ POLECAŁ ZNAJOMYM TĄ STRONĘ Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 OK, tylko drobna poprawka do załadowania. Otwórz Notatnik i wklej w nim: RemoveDirectory: C:\Users\jarosław\Desktop\Stare dane programu Firefox RemoveDirectory: C:\Users\jarosław\Downloads\FRST-OlderVersion SearchScopes: HKU\S-1-5-21-2397908092-2257794209-2186997661-1001 -> DefaultScope {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A} URL = Reg: reg delete "HKU\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Przedstaw wynikowy plik fixlog.txt. Odnośnik do komentarza
jarooo Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją i załączam plik. Jeszcze raz dziękuję. Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 To nie jest pełny raport fixlog.txt, tylko jego końcowa częć po restarcie. FRST nie był w stanie usunąć własnego folderu "FRST-OlderVersion" i kończył po restarcie. Nie zauważyłam, że stamtąd uruchamiałeś FRST - to był błąd, bieżący FRST jest w innej ścieżce, starsza wersja jest przesuwana do tego nieszczęsnego folderu. W każdym razie to już nie gra roli, ta pierwsza część skryptu raczej się wykonała. Na koniec zastosuj DelFix oraz wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. Odnośnik do komentarza
jarooo Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Mam nadzieję,że o to chodziło DelFix.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Tak, o to chodziło. DelFix wykonał zadanie. Skasuj plik C:\DelFix.txt z dysku. To tyle. Temat rozwiązany. Zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi