chups Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Nie mam żadnych organoleptycznie stwierdzonych objawów infekcji, aczkolwiek od niewiele ponad miesiąca mam wrażenie że komputer wyraźnie zwolnił. Większe jest też zużycie zasobów przy używaniu tego samego zestawu aplikacji. Chciałbym rozwiać obawy czy może nie jest to spowodowane jakimś świństwem pokroju "koparki" kryptowalut. Logi w załącznikach. gmer.txt Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Temat przenoszę do działu Windows 7. Nie ma żadnych oznak infekcji. od niewiele ponad miesiąca mam wrażenie że komputer wyraźnie zwolnił. Większe jest też zużycie zasobów przy używaniu tego samego zestawu aplikacji. 1. Po pierwsze, bardzo mało wolnego miejsca na partycji systemowej (na D zresztą też), a jeśli stopień fragmentacji wysoki, zamulenie gotowe. Wypada trochę poluzować. ==================== Drives ================================ Drive c: () (Fixed) (Total:105.28 GB) (Free:5.05 GB) NTFS Drive d: () (Fixed) (Total:465.76 GB) (Free:2.76 GB) NTFS Drive e: () (Fixed) (Total:465.75 GB) (Free:257.86 GB) NTFS 2. Po drugie, jest tu stary ESET Smart Security z komponentami datowanymi na 2010 i 2011 (stare sterowniki!). Pozbądź się go definitywnie. Odinstaluj poprzez Panel sterowania. Po deinstalacji w Trybie awaryjnym zastosuj ESET Uninstaller. Po akcji zrób nowe raporty FRST (główny + Addition) obrazujące nową sytuację, a podam drobne poprawki na wpisy puste + czyszczenie Tempów. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi