Maryjusz1 Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Witam, od kilku dni mam problem z wyłączaniem się procesu explorer.exe,w sumie to gry/programy zaprzestają działać także, dzieje się to najczęściej podczas kopiowania, wklejania i usuwania paczek rar, posiadam noda32 i malwarabytes włączonego stale, komputer sprawdzałem ccleanerem, wise care 365, wymienionym malwarabytes i nie pokazywało zagrożeń a nadal się explorer psuje i restartuje co jakiś czas. System to win7 x64. Wydaje mi się, ze problemy wystąpiły od kiedy zacząłem ściągać paczki modów do LS 2015. Skanowałem komputer sfc/scannow i pokazało jakieś błędy, których nie naprawił. Zauważyłem także spowolnioną pracę komputera, wcześniej kosz czyścił w mgnieniu oka a teraz nawet usuwając plik 2MB pokazuje okienko usuwania oraz dłużej wypakowywuje paczki rar GMER: http://wklej.to/IJWJ7 Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Temat przenoszę do działu Windows, to nie jest problem infekcji. Co widać w raportach: 1. Uszkodzony system Usług kryptograficznych (baza catroot lub catroot2) - masowy odczyt braku podpisu cyfrowego prawie wszystkich usług i sterowników. To oznacza niedziałanie wielu funkcji i inne problemy. W tej kwestii: - Sprawdź czy masz zainstalowaną aktualizację KB3004394. Jeśli tak, odinstaluj. - Uruchom narzędzie Fix It 50202: KLIK. Zaznacz tryb agresywny, gdyż to on m.in. zawiera reset bazy catroot2. 2. Archaiczny ESET NOD32 Antivirus z roku 2009. Jeśli powyższa usterka z Usługami kryptograficznymi zostanie skorygowana, odinstaluj tę staroć via Panel sterowania. Następnie z poziomu Trybu awaryjnego Windows zastosuj ESET Uninstaller. 3. Po wszystkich operacjach zrób nowy log FRST z opcji Scan, zaznacz ponownie pole Addition. Odnośnik do komentarza
Maryjusz1 Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Wielkie dzięki za zainteresowanie tematem, czynności wykonałem zgodnie z wytycznymi od Ciebie ale sterowniki nadal jakby wolno się ładowały, wywaliłem noda i zainstalowałem avirę, przez dłuższy czas nie używałem napędu dvd i teraz jak go podłączyłem to w ogóle go nie wyszukał, nawet w biosie się nie pokazał. Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi