yethwa Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Witam, na płycie GA-8SIMLFS jest zintegrowana grafika, w komputerze znajduje się również druga karta na AGP. Problem jest taki że ta zintegrowana nie działa tzn. gdy podłączam do niej monitor to ten się nie włącza, działa jedynie gdy podłączę do drugiej karty. W biosie szukałem jakiejś opcji typu onbard vga ale nic takiego nie znalazłem, jedyne ustawienia które znalazłem a dotyczą k. graficznej to AGP aparature size oraz Init display first. Czy to normalne że nie ma w biosie jakieś opcji typu onboard vga? W windowsie w menadżerze urządzeń również figuruje tylko jedna karta ta na AGP. Czy zintegrowana grafika mogła się spalić? Jeśli tak to można to jakoś sprawdzic/potwierdzić? Odnośnik do komentarza
PhatDerick Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Init display first Tutaj powinieneś mieć do wyboru która karta ma się odpalić jako pierwsza, poprostu ustaw zintegrowaną. Odnośnik do komentarza
yethwa Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Tutaj powinieneś mieć do wyboru która karta ma się odpalić jako pierwsza, poprostu ustaw zintegrowaną. Ustawiałem zarówno na PCI (integra) jak i na AGP ale działa tylko AGP. Odnośnik do komentarza
PhatDerick Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 A nie ma tam trzeciej opcji? IGFX czy coś w tym stylu? Bo PCI to PCI, nie integra... Odnośnik do komentarza
yethwa Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 A nie ma tam trzeciej opcji? IGFX czy coś w tym stylu? Bo PCI to PCI, nie integra... Chyba nie bo w manualu do płyty jest takie coś: This feature allows you to select the first initation of the monitor display from which card, when you install an AGP VGA card and a PCI VGA card on board. Nie ma nic innego poza AGP i PCI. Odnośnik do komentarza
PhatDerick Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 (edytowane) Spróbuj wyjąć kartę którą masz i wtedy podłącz pod integre Edytowane 16 Lutego 2011 przez picasso 16.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi