knugi Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Witam, mam dość uciążliwy problem bo dostaje bluescreeny, a oni tak szybko gasną, że nie zdążam zapamiętać kodu i pomyślałem sobie, że sprawdzę w minidumpie, lecz się okazało że nie posiadam logów, z tego co wiem to już około 7 razy miałem BlueScreeny, a wyświetla mi tylko jeden z pierwszego lutego (coś koło tego zainstalowałem nowy system) W 'Uruchamianie i odzyskiwanie' mam zaznczone zapisz zdarzenie do dziennika systemu i zrzut pamięci jądra i plik zrzutu "%SystemRoot%\MEMORY.DMP" więc nie rozumiem czemu nie zapisuję, proszę o jak najszybszą pomoc Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 W 'Uruchamianie i odzyskiwanie' mam zaznczone zapisz zdarzenie do dziennika systemu i zrzut pamięci jądra i plik zrzutu "%SystemRoot%\MEMORY.DMP" więc nie rozumiem czemu nie zapisuję A jak jest skonfigurowana pamięć wirtualna? Z ogłoszenia: Uwaga: Brak obecności plików zrzutów *.DMP, mimo prawidłowej konfiguracji systemu na zapis zrzutów, może wynikać z nieprawidłowych ustawień pliku pamięci wirtualnej. Więcej informacji: Understanding Crash Dump Files Odnośnik do komentarza
knugi Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Pamięć wirtualna jest ustawiona na 3327 MB i zaznaczone automatyczne zarządzanie rozmiarem pliku stronicowania dla wszystkich dysków. (SS'y) // Zauważyłem tam Zalecane: 4990, Aktualnie przydzielono: 3327 Spróbuję zmienić na 5000 MB wywołam BlueScreena i dam odpowiedź //Ehh jestem po prostu bezmózgowiec opcja 'Zastąp wszystkie istniejące pliki' była odznaczona Przywróciłem pamięć wirtualną do wcześniejszych ustawień i włączyłem tą opcję i już się zapisuje Dziękuję Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi