jack1204 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Witam. Ostatnio zauważyłem dużą utratę miejsca na dysku C. Dysk ma 238gb pojemnosci z czego pozostało mi 13,5gb. Jak zaznaczę wszystkie pliki w nim się znajdujące zajmują one 125gb. Tak więc moje pytanie brzmi co może zajmować mi tyle miejsca. Przeczyściłem dysk ccleanerem ,pliki ukryte zaznaczone (tak jak i systemowe), pliki przywracania systemu usunięte. Tak więc jakie logi wysłać, aby były pomocne w zdiagnozowaniu problemu ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Temat założony w niewłaściwym dziale Hardware, podaj o jakim systemie mowa, gdyż temat zostanie przeniesiony. Metoda obliczania miejsca przez zaznaczanie wszystkich pozornie widocznych obiektów jest zupełnie niewiarygodna, tym sposobem nie są obliczane elementy do których brak dostępu np. ze względu na specyficzne uprawnienia. Do diagnostyki miejsca skorzystaj z programu SpaceSniffer. Program należy wywołać przez "Uruchom jako Administrator", by pobrał dane np. o System Volume Information. Odnośnik do komentarza
jack1204 Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Rzeczywiście wybaczcie, napisałem ten temat jak kompletny idiota. Za program bardzo dziękuję, okazał się bardzo przydatny i dzięki niemu udało mi się stwierdzić, że jednak nie usunąłem wszystkich plików przywracania systemu i zebrało mi się tego 120gb. Temat do usunięcia. Odnośnik do komentarza
wojsmol Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 jack1204 Zapoznaj się z tym postem i zweryfikuj ustawienie dotyczące maksymalnego użycia miejsca przez przywracanie systemu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi