Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Wolno uruchamiający się system, powolne działanie programów, tragiczny bufor filmów online.

wojtuq

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu około pół roku, komputer zwolnił programy włączają się wolniej, czasami podczas pracy się zacinają a nie raz bywa, że cały system sie na chwilę zawiesi. System wolno się uruchamia i cały proces uruchomienia wszystkich programów początkowych trwa długo, zawsze do max 4min, tak samo jest z wyłączaniem systemu czy z jego hibernacją która jest dłuższa niż normalne zamknięcie systemu, wybudzanie z hibernacji trwa bardzo długo nie raz do 10min. Filmy online ładują się nie raz dwie godziny i nie jest załadowany do końca, podczas oglądania filmy się tną a nie raz nawet nie ma co oglądać bo niby film sie załadował a okazuje się, że po zatrzymaniu by się zbuforował nic się nie dzieje. Dorzucam logi z FRST. 

Addition.txtPobieranie informacji ...

FRST.txtPobieranie informacji ...

Shortcut.txtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Był tu stosowany ComboFix i na ten temat: KLIK. Temat przenoszę do działu Windows. Nie jest to problem infekcji. Owszem, są tu niepożądane obiekty adware (GoodGameEmpire, PrivitizeVPN oraz zaśmiecone Google Chrome przekonwertowane przez adware ze stabilnej do developerskiej), ale to nie jest powiązane z problemami. W spoilerze masz akcje poboczne związane doczyszczaniem tych śmieci i innych szczątków (np. Firefox) plus usunięcie niekompatybilnego sterownika:

System errors:

=============

Error: (02/12/2015 09:42:00 PM) (Source: Application Popup) (EventID: 1060) (User: )

Description: Ładowanie sterownika \SystemRoot\SysWow64\DRIVERS\kqemu.sys zostało zablokowane z powodu niezgodności z tym systemem. Skontaktuj się z dostawcą oprogramowania w celu uzyskania zgodnej wersji sterownika.

Pokaż ukrytą zawartość

Cytat

Od dłuższego czasu około pół roku, komputer zwolnił programy włączają się wolniej, czasami podczas pracy się zacinają a nie raz bywa, że cały system sie na chwilę zawiesi. System wolno się uruchamia i cały proces uruchomienia wszystkich programów początkowych trwa długo, zawsze do max 4min, tak samo jest z wyłączaniem systemu czy z jego hibernacją która jest dłuższa niż normalne zamknięcie systemu, wybudzanie z hibernacji trwa bardzo długo nie raz do 10min. Filmy online ładują się nie raz dwie godziny i nie jest załadowany do końca, podczas oglądania filmy się tną a nie raz nawet nie ma co oglądać bo niby film sie załadował a okazuje się, że po zatrzymaniu by się zbuforował nic się nie dzieje.

1. Zacznij od sprawdzenia głównego podejrzanego zazębiającego się ze wszystkimi opisanymi sferami, czyli ESET Smart Security. Testowo go odinstaluj i sprawdź efekty.

2. Druga sprawa: w logu główne lokalizacje mają masowo przypisany atrybut C = Compressed. Układ sugeruje, że został skompresowany cały dysk C. To nie jest dobre posunięcie przy komponentach do których jest stale wymagany dostęp i może spowalniać dostęp. Zdejmij rekursywnie kompresję z C:.

Proszę oto log z frst, i mam takie pytanie czy z pulpitu mogę usunąć foloder FRST-olderversion? odznaczyłem kompresję z dysku C jak i zarówno z dysku D wiem, że nie było to wymagane i mam nadzieję, że nie zostanę za to skarcony. Sterownik został usunięty. Co do antywirusa to mam pytanie czy jest on dobry czy lepiej zmienić na coś innego co bardziej zabezpieczy mój komputer i ewentualnie dodać jakiś inny program, który zapewni lepszą ochronę.

Fixlog.txtPobieranie informacji ...

• 4 miesiące temu...