Rurku Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Witam, mam problem z użyciem 100% dysku przez system 8.1. Próbowałem różnych metod opisanych na forach m.in. naprawianie rejestru, formatowanie, wyłączanie usług (serwer, fax, windows search, itp.), skanowanie programem antyvirusowym, i wiele innych lecz problem pozostał nadal. Zwracam się z prośbą o zerknięcie na logi ze skanowania komputera. link do logu z gmer'a: http://wklej.to/SCBKF pozostałe logi dodałem w załączniku Dodam, że komputer użytkuje kobieta do gier, facebook'a i skype'a. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Temat przenoszę do działu Windows, nie ma tu co szukać infekcji. Poza tym odbyło się to: Próbowałem różnych metod opisanych na forach m.in. naprawianie rejestru, formatowanie, wyłączanie usług (serwer, fax, windows search, itp.), skanowanie programem antyvirusowym, i wiele innych lecz problem pozostał nadal. Czy po formacie jest za każdym razem instalowany ESET NOD32 Antivirus (potencjalny podejrzany)? Druga sprawa, w tytule jest platforma 8.1, ale raport pokazuje starszą wersję systemu 8. Czy aktualizacja 8.1 została wyzerowana? Czy system kwalifikuje się do tej aktualizacji ponownie? Platform: Windows 8 (X64) OS Language: Polski (Polska) Internet Explorer Version 10 (Default browser: FF) Dodatkowo, Menedżer urządzeń zgłasza zdefektowane urządzenie: ==================== Faulty Device Manager Devices ============= Name: USB-IF xHCI USB Host Controller Description: USB-IF xHCI USB Host Controller Class Guid: {8a2edc79-c759-46f2-88af-9d4efe3b5eee} Manufacturer: Intel Corporation Service: XHCIPort Problem: : This device is not working properly because Windows cannot load the drivers required for this device. (Code 31) Resolution: Update the driver Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi