wojtuq Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Witam jestem tu nowy więc nie wiem czy piszę w właściwym dziale. Mam duży problem chciałem zrobić format kompa i nie mogę bo nie pojawia mi się podczas uruchamiania komputera recovery, nie mam pojęcia dlaczego wczoraj czy przedwczoraj przez rozruchem windowsa jeszcze sie pojawiało. Partycja recovery raz się pojawia a raz nie, jak wejde w jej właściwości pokazuję, że dysk ma 0 MB. Niech ktoś mi pomoże jak to naprawić. Mam komputer firmy NTT Game L940M, z windowsem 7 a program recovery nazywa się Xtreme Suite Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Pokaż obrazek z Zarządzania dyskami. Odnośnik do komentarza
wojtuq Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 prosze Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 pokaż zawartośc partycji 16gb? Odnośnik do komentarza
wojtuq Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 w moim komputerze w ogole nie pokazuje tej partycji a jak sie raz na jakis czas pokaże to jest odmowa dostępu do niej. Jak wejde w właściwości jak już jest w moim koputerze to partycja jest totalnie pusta 0 bajtów na wolnej i zajętej przestrzeni. Nie wiem co jest grane, nawet program podczas włączenie komputera nie włącza się F4 nie działa tylko włącza się dignostyka komputera i nic po za tym. Program Recovery jaki mam to xtreme recovery suite Odnośnik do komentarza
S1944 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Pobierz DMDE: http://dmde.com/download.html Uruchom i pokaż na forum okno „Partycje”. Napisz przynajmniej jaki masz system http://it.amazis.com/recovery-suite "Pobierz ulotkę" instrukcja w pdf. Może przeczytaj. Partycja może być linuksowa. Zanim wszystko skasujesz, zrób może kopię obecnego systemu na pena, czy DVD Odnośnik do komentarza
wojtuq Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 mam windows 7 Home premium, program recovery jest linuksowy, a jak uzywa sie tego dmde Odnośnik do komentarza
S1944 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Na podanej stronie "Manual", plus dziesiątki opisów w sieci Odnośnik do komentarza
wojtuq Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 oto chodzilo Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Ta partycja nie ma przypisanej litery. Dlatego Explorer jej nie widzi. Przypisz tymczasowo literkę z Zarządzania dyskami i wtedy będzie widoczna. Odnośnik do komentarza
S1944 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Partycja widoczna jako $Noname 02 jest partycją linuksową. Wszystkie partycje mają poprawny system plików. Może jednak lektura manuala recovery-suite przyniesie jakieś efekty? Odnośnik do komentarza
wojtuq Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 partycja pojawiła sie po odłączeniu zewnętrznego dysku i ma litere Q w moim komputerze, a z zarządzaniu dyskami nie mogę nic z tą partycją zrobić, na stronce którą wysłałeś S1944 nic nie wynika bo tam pisze jak używa się tego programu a ten program uruchamia się podczas włączenia komputera ale teraz tak się nie dzieje. Odnośnik do komentarza
S1944 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Brak wiedzy jak działa posiadany program nie jest dotychczas karalny.Zmieniłeś lub uszkodziłeś magazyn BCD win7.Odczyt partycji linuxowych pod win jest możliwy, tylko nic Ci to nie da.http://superuser.com/questions/85579/how-can-i-access-ext3-partitions-on-windows-7http://www.dobreprogramy.pl/Ext2-IFS-for-Windows,Program,Windows,12455.html Odnośnik do komentarza
wojtuq Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 może być to spowodowane tym, że ostatnio partycję tą co ma 800 GB zmniejszałem o 200GB i na te 200GB wgrałem win 10 Test? nawet wtedy gdy zrezygnowałem z 10 i tą partycje 200GB usunąłem i przywróciłem do tych 600GB z recovery było wszystko ok działał do momentu jak podłączyłem dysk zewnętrzny wtedy zauważyłem, że recovery nie działa. Przynajmniej tak mi się wydaje, że przestał działać po podłączeniu zewnętrznego. Odnośnik do komentarza
wojtuq Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 mi zależy na tym by recovery znów działo i bym mógł znów postawić system od nowa Odnośnik do komentarza
S1944 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 To nie jest problem sprzętowy, Partycja recovery istnieje i pokazuje poprawny system plików. Nie znam tego programu. W manualu programu masz opis tworzenia bootowalnego pena czy DVD. Zrób kopię obecnego systemu na nośnik zewnętrzny i po starcie wybierz odzysk z tej partycji. Może się uda. Odnośnik do komentarza
wojtuq Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 właśnie to jest to że nie wiem jak zrobić pena czy dvd bootowalnego nawet przed startem systemu nie pokazuje juz mi się ten program i tu jest wiekszy problem Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Trzeba ustawić partycje Recovery jako aktywną Odnośnik do komentarza
wojtuq Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 jak próbuje ustawić ją jako aktywną w diskparcie to pisze mi takie coś błąd usługi dysków wirtualnych: typ określonej partycji jest nieprawidłowy dla tej operacji, nawet nie wiem jak dostać się do tej partycji by wrzucić pliki z niej na pena Odnośnik do komentarza
S1944 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Jeśli pobrałeś z podanego adresu (post #6) instrukcję obsługi tego programu, to może ją przeczytaj. Jest z obrazkami. Odnośnik do komentarza
wojtuq Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 ja nawet nie mam dostepu do tego programu wiec ja kij mi ta ulotka nawet z poziomu systemu czy biosa nie uruchomie tego programu on sie tylko z biosa uruchamiał ale teraz juz sie tak nie dzieje. a przy dmde nie odzyskam plikow bo to jest wersja free Odnośnik do komentarza
S1944 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Pisałem że nie znam tego programu. Zadzwoń do ntt i spróbuj uzyskać pomoc. Zobacz co mają do pobrania: http://www.ntt.pl/index.php?c=1260&l=pl& wersja free DMDE pozwala odzyskiwać pliki. Odnośnik do komentarza
wojtuq Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 dzwoniłem do nich dziś i ich odpowiedź proszę przynieść komputer do serwisu. Jak daje odzyskiwanie w dmde to pisze mi coś takiego w edycji bezplatnej free edition mozna odzyskiwac tylko pliki z bieżacego panelu ( do 4000 na raz). dałem na ten bieżący panel i udało mi sie tylko odzyskać pliki poniżej katalogów a samych katalogów i plików jakie w nich są to nie Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Tylko to: on sie tylko z biosa uruchamiał ale teraz juz sie tak nie dzieje Próbowałeś zresetować BIOS? Czy komp na gwarancji? Odnośnik do komentarza
wojtuq Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 próbowałem nic to nie dało. Komp już nie jest na gwarancji chyba od dwóch lat Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi