pszczola004 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Witam. Mam problem z następującymi rzeczami. 1. Nie mogę pozbyć się "dodatku" Hold page próbowałem użyć programu SpyHunter ( teraz już wiem że niepotrzebnie), Stopzilla oraz Adwcleaner ale niestety nie pomogło 2. Powolny rozruch przeglądarki. po próbach samodzielnej naprawy i instalacji wyżej wymienionych programów a później deinstalacji następuje długie odpalenie się przeglądarki Mam nadzieję że nie naruszyłem ogólnie panujących tu zasad. To mój pierwszy post Z góry dziękuje za pomoc. Addition_06-02-2015_22-05-40.txt FRST_06-02-2015_22-05-49.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Nazwy logów FRST wskazują, że wyciągasz je z katalogu C:\FRST\Logs. To jest archiwum logów i tam się głównie nie grzebie (o ile nie zajdzie potrzeba pokazania starszego raportu). Bieżące raporty są zawsze tam skąd uruchamiano FRST, czyli tu katalog Pobrane. Problem z czyszczeniem Google Chrome może wynikać z faktu, że są tu wstawione przez adware polityki blokujące określone funkcje przeglądarki. Działania do przeprowadzenia: 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: CloseProcesses: CreateRestorePoint: GroupPolicy: Group Policy on Chrome detected CHR HKLM\SOFTWARE\Policies\Google: Policy restriction CHR StartupUrls: Default -> "hxxp://isearch.omiga-plus.com/?type=hp&ts=1419852990&from=cor&uid=HitachiXHTS541060G9SA00_MPBCP0XGKJ30ZGKJ30ZGX" CHR Extension: (Hold Page) - C:\Users\Michał\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\oneffdhofljmikcgfdanogcpiebjcmin [2014-12-31] HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:blank HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://www.google.com HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = about:blank HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://www.google.com S1 SBRE; \SystemRoot\system32\drivers\SBREDrv.sys [X] HKLM\...\Run: [sBRegRebootCleaner] => "C:\Program Files\STOPzilla\SBRC.exe" HKU\S-1-5-21-2700525546-531602145-408075403-1000\...\Run: [ALLUpdate] => "C:\Program Files\ALLPlayer\ALLUpdate.exe" "sleep" HKU\S-1-5-21-2700525546-531602145-408075403-1000\...\Run: [ALLPlayer WiFi Remote] => C:\Program Files\ALLPlayer Remote\ALLPlayerRemoteControl.exe HKU\S-1-5-21-2700525546-531602145-408075403-1000\...\Run: [Napisy24.pl] => "C:\Program Files\Napisy24\Napisy24.exe" AutoStart HKU\S-1-5-21-2700525546-531602145-408075403-1000\...\MountPoints2: {35269662-47c2-11e4-af7e-0016419e83e0} - F:\LGAutoRun.exe C:\Program Files\STOPzilla C:\ProgramData\STOPzilla! C:\Users\Michał\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Preferences C:\Users\Michał\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Local Storage\*localstorage* Reg: reg delete "HKU\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f EmptyTemp: Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, system zostanie zresetowany. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. 2. W Google Chrome: Ustawienia > karta Rozszerzenia > odinstaluj Hold Page. Ustawienia > karta Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane > zjedź na sam spód i uruchom opcję Zresetuj ustawienia przeglądarki. Zakładki i hasła nie zostaną naruszone. Zresetuj cache wtyczek. W pasku adresów wpisz chrome://plugins i ENTER. Na liście wtyczek wybierz dowolną i kliknij Wyłącz. Następnie wtyczkę ponownie Włącz. 3. Napraw niepoprawnie wyczyszczony (przypuszczalnie przez AdwCleaner) specjalny skrót IE. W pasku eksploratora wklej poniższą ścieżkę i ENTER: C:\Users\Michał\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Accessories\System Tools Prawoklik na zlokalizowany tam skrót Internet explorer (bez dodatków) > Właściwości > w polu Element docelowy po ścieżce "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" dopisz dwie spacje i -extoff 4. Zrób nowy log FRST z opcji Scan (bez Addition i Shortcut). Dołącz też plik fixlog.txt oraz logi z folderu C:\AdwCleaner (nie uruchamiaj ponownie, chodzi o poprzednie logi). Odnośnik do komentarza
pszczola004 Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Pierwsza część wykonana. Część druga po włączeniu przeglądarki pojawił sie komunikat "wyłączono nieobsługiwane rozszerzenia. Aby poprawić bezpieczeństwo Chrome wyłączyliśmy niektóre rozszerzenia niedostępne w Chrome Web Store, które mogły zostać dodane bez twojej wiedzy EnterDigital HoldPage Część trzecia i czwarta zrobiona. Załączam pliki FRST.txt Fixlog.txt AdwCleanerR0.txt AdwCleanerR1.txt AdwCleanerR2.txt AdwCleanerS0.txt AdwCleanerS1.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Część druga po włączeniu przeglądarki pojawił sie komunikat "wyłączono nieobsługiwane rozszerzenia. Aby poprawić bezpieczeństwo Chrome wyłączyliśmy niektóre rozszerzenia niedostępne w Chrome Web Store, które mogły zostać dodane bez twojej wiedzy EnterDigital HoldPage Hold Page zadałam do deinstalacji, co jak widzę wykonane. EnterDigital nie był widoczny w logu *, czy również go odinstalowałeś w opcjach? Ogólnie: czy są jeszcze jakieś problemy w Google Chrome? * FRST nie pokazuje rozszerzeń, które pozostały w preferencjach, lecz nie mają już folderu na dysku - to jest skutek czyszczenia AdwCleaner zamiast poprawnej deinstalacji rozszerzenia. Odnośnik do komentarza
pszczola004 Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 EnterDigital nie usuwałem. Usunąć? Póki co nie zauważyłem żadnych problemów w Google Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 1. Tak, oczywiście EnterDigital należy odinstalować w Rozszerzeniach. 2. Zastosuj DelFix oraz wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. To tyle. Odnośnik do komentarza
pszczola004 Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Wykonane. Dziękuję bardzo za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi