maggreg Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Bez tej linijki przy pierwszym logowaniu do sieci modem nie łaczy się z netem. Jeśli nie ma na karcie SIM wymogu podania PINU, wtedy można z wpisu zrezygnować. Po pierwszym logowaniu kod PIN jest zapamiętywany przez modem. Przy kolejnych logowaniach już nie jest potrzebny. Ok - tylko w postaci podanej w poście #5 ten fragment nie trafia do modemu, po prostu tworzy się plik tekstowy o nazwie "pin" w ścieżce z której wykonywany był skrypt/bat i dalej nic się z nim nie dzieje. W skrypcie z postu #1 przynajmniej był wysyłany/drukowany do portu com4 czyli jak rozumiem portu reprezentującego modem. pzdr Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Ok - tylko w postaci podanej w poście #5 ten fragment nie trafia do modemu, po prostu tworzy się plik tekstowy o nazwie "pin" w ścieżce z której wykonywany był skrypt/bat i dalej nic się z nim nie dzieje.W skrypcie z postu #1 przynajmniej był wysyłany/drukowany do portu com4 czyli jak rozumiem portu reprezentującego modem. Tak jest. Co ciekawe, skrypt drugi nie działa na XP. Musiałbym usunąć połaczenia na obydwu systemach i konfigurować od nowa, (ale lenistwo mi nie pozwala). Dodałem linijke do skryptu. Teraz jest tak i działa: @echo off echo at+cpin="1234">pin print /d:com4 pin>nul rasdial "Iplus" "plusgsm" "plusgsm" Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Spróbuj jeszcze czy działa bezpośredni zapis: @echo off echo at+cpin="1234">com4: rasdial "Iplus" "plusgsm" "plusgsm" pzdr Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Nie napisałem że działa na W7. Zaraz sprawdzę Twoją wersje. Czekaj. No kurcze - nie działa. Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Żeby sprecyzować, na systemie na którym działa konstrukcja: @echo off echo at+cpin="1234">pin print /d:com4 pin>nul rasdial "Iplus" "plusgsm" "plusgsm" nie działa @echo off echo at+cpin="1234">com4: rasdial "Iplus" "plusgsm" "plusgsm" czy też obie nie działają? pzdr Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Obydwa skrypty działają na obu systemach. Wcześniej na XP miałem włączona zaporę, która blokowała plik wykonywalny. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi