Oniryczny Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 niewiem gdzie zjadło loga we wcześniejszym poście oto i on... Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
Oniryczny Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Możesz usunąć tą partycje z Zarządzania dyskami i w jej miejsce utworzyć np 2 nowe, ale również z zarządzania dyskami? Odnośnik do komentarza
Oniryczny Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 pisałem wcześniej, że utworzenie nowej (D, E czy inna litera dysku) kończy sie tym, że po restarcie komputera partycja jest niedostępna... Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 To postaw system od nowa. Odnośnik do komentarza
Oniryczny Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Właśnie w tym problem, że kolega tyle jeździ na delegacje, że nie ma czasu system stawiać Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 A to jest juz kolegi problem. Postawienie systemu to przecietnie 30 minut. Odnośnik do komentarza
Oniryczny Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 postawienie systemu, aktualizacje, konfiguracje, spersonalizowanie i instalacja pozostałych programów to już troche trwa... Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 temat załozyłeś 10 lutego czy sądzisz że gdyby ktoś wiedział jak przywrócic uprawnienia na tym rozwalonym systemie nie podpowiedziałby? Odnośnik do komentarza
Oniryczny Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Nie wiem Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Ja natomiast uważam, że reinstalacja systemu jako taka (przy zachowaniu obecnej struktury partycji) nic nie wniesie do sprawy (pod warunkiem że chodzi tu o uprawnienia), bo problem tyczy partycji innej niż systemowa. Oniryczny, czy partycja jest dostępna z poziomu Trybu awaryjnego? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 reinstalacja systemu jako taka (przy zachowaniu obecnej struktury partycji) nic nie wniesie do sprawy Oto własnie chodzi. Nalezy zmienić rozmiar partycji systemowej i D. Odnośnik do komentarza
Oniryczny Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Nie, z poziomu trybu awaryjnego też jest niedostępna. Odnośnik do komentarza
Oniryczny Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 zmiana rozmiaru C: czy utworzenie kilku nowych partycji też powoduje, że D: jest niedostępna atm C: jest rozszerzone do całości dysku twardego ale gdy podepne pendrive'a albo dwa i gdy otrzymują litery kolejno D i E to ich zawartość jest niedostępna... EDIT odkryłem, że pendrive'y (D,E) w trybie awaryjnym są dostępne wnioskuje więc że jakiś driver/plik się ładuje który jest odpowiedzialny za ten bałagan autoruns znajduje całą masę ale jak znbaleźć właściwy? Odnośnik do komentarza
Wiewson Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Miałem kiedyś nie podobny ale całkiem zbliżony problem z administracją dysku.Sam do tej pory nie doszedłem o co dokładnie chodziło, być może o DLL'e.Jeśli masz opcję w biosie to zmień z AHCI na IDE zrestartuj i system win7 pow. zainstalować sterownik dysku na nowo w IDE.Sprawdź czy coś się zmieniło. Ja po takim zabiegu przywróciłem AHCI i ponownie system zmienił sterownik, wszelkie problemyz HDD ustały, takie jak powolny dostęp, czy frozen'y systemu.Możesz ewentualnie a menadżerze urządzeń odinstalować dysk i zrestartować. Sprawdzić nie zaszkodzi czy coś się zmieni. A nie możesz sprawdzić dysku z laptopa jako secondary w innym sprzęcie? Wymusić scandisck na nim i zobaczyć co się stanie?Wiem że błądzę po omacku, ale czemu by nie spróbować skoro nic innego nie pomaga. Odnośnik do komentarza
Oniryczny Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Zmiana na IDE powoduje BSOD i system się nie uruchamia. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 jakiej płyty uzyłes do ponownej instalacji systemu? Brandowana od Della? Odnośnik do komentarza
Oniryczny Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 to jest HP-650-G1 (wersja 650 ale z portem RS-232) Nie reinstalowałem systemu... Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 To postaw system od nowa. Nawet linuxa na próbe. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi