Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Bład podczas włączenia usługi 1046 error

Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie było mnie kilka msc w domu i brat zrujnował PC :D

A co dziwne używam NOD32 v8.
Na początku nie chciało uruchomić się Centrum akcji windowsa (miał jakaś wiadomość), potem problem z nawiązaniem połączenia przez VPN
Ostatecznie nie uruchamiał się VirtualBox chociaż proces 8MB chodził w tle.

Uruchomiłem ComboFix i wygląda że wszystko wróciło do normy, jednak czy jest możliwość by ktoś przejżał logi z systemu? Dodać jeszcze log z GMER, musiałbym odinstalowć wirtalny?
Dodaje też log z CF.

Dzięki z góry.
Pozdrawiam
Blue

PS Jak to możliwe że automatycznie mam avatar na forum? :)

Addition.txtPobieranie informacji ...

FRST.txtPobieranie informacji ...

Shortcut.txtPobieranie informacji ...

ComboFix.txtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
  Cytat

PS Jak to możliwe że automatycznie mam avatar na forum?

Użyty na forum e-mail jest tym samym, który jest związany z Gravatarem, o ile nie zmieniono w profilu na załadowanie inną metodą.

Cytat

Na początku nie chciało uruchomić się Centrum akcji windowsa (miał jakaś wiadomość), potem problem z nawiązaniem połączenia przez VPN

Ostatecznie nie uruchamiał się VirtualBox chociaż proces 8MB chodził w tle.

Uruchomiłem ComboFix i wygląda że wszystko wróciło do normy, jednak czy jest możliwość by ktoś przejżał logi z systemu?

Temat przenoszę do działu Windows. ComboFix nie usuwał infekcji i nie ma też innych śladów tego typu. Problem był innej natury. Trudno stwierdzić jakiej, skoro brak raportów sprzed operacji ComboFix, ale Dziennik zdarzeń ma następujące rekordy:

Pokaż ukrytą zawartość

To nie wygląda na ingerencje infekcji, a błędy typu "Odmowa dostępu" to prędzej pasują do interferencji ESET.

PS. Możesz wykonać kosmetykę, tzn. usunięcie martwych usług (m.in. VirtualBox i VMWare), pustych skrótów oraz sztucznych tworów dodanych przez ComboFix. W spoilerze operacja:

Pokaż ukrytą zawartość

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...