michu2306 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Witam wszystkich. Na moim staruszku z zainstalowanym systemem win98se ostatnio wywaliło mi taki błąd: i nie da się uruchomić komputera. Pytanie brzmi: Co mogę z tym zrobić i jak powinien wyglądać plik config.sys po otwarciu w notatniku?? Format dysku nie wchodzi w grę ponieważ mam tam bardzo stare programy, których nie mam jak zainstalować ponownie (głownie dane zawarte w tych programach). Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 michu2306 ustaw STACKS = 0,0 i spróbuj czy odpali. Odnośnik do komentarza
michu2306 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 switch48 chciałem zrobić coś podobnego, tylko po otwarciu config.sys w notatniku (na innym kompie mam podpięty ten dysk żeby zrobić obraz), plik wygląda trochę dziwnie, jest praktycznie pusty. Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 (edytowane) Przykładowa zawartość config.sys powinna wyglądać mniej więcej tak: device=c:\WINDOWS\himem.sys devicehigh=c:\WINDOWS\emm386.exe ram noems devicehigh=c:\WINDOWS\COMMAND\display.sys con=(ega,,1) Country=048,852, C:\WINDOWS\COMMAND\country.sys Jak widzisz STACKS tu nie występuje. Tyle co pamiętam ze staroci. Edytowane 21 Kwietnia 2011 przez picasso 21.04.2011 - Temat zostaje zamknięty. Wygasła jego żywotność ustalona zasadami. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi