jackihno Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Witam Mam świeżo zainstalowany Windows 7 ale internet że tak powiem strasznie muli. W domu jest jeszcze 3 inne komputery na który wszystko jest ok. Mam zainstalowany jakis trialowy antywir od asusa.Z tego co wyszperałem w necie warto było zrobić skany i tak też zrobiłem jednak nie umiem ich zinterpretować prosiłbym o pomoc kogoś doświadczonego. Z góry dziękuje i pozdrawiam. W załączniku wymagane skany. Addition.txt FRST.txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Na przyszłość uważaniej czytaj instrukcje, FRST miał utworzyć trzy raporty (trzecim jest Shortcut). To nie jest problem infekcji. Temat przenoszę do bardziej stosownego działu, na razie do działu Windows, gdyż prawdopodobnie problem jest na poziomie zainstalowanego software. Mam świeżo zainstalowany Windows 7 ale internet że tak powiem strasznie muli. W domu jest jeszcze 3 inne komputery na który wszystko jest ok. Mam zainstalowany jakis trialowy antywir od asusa. 1. I to właśnie pakiet zabezpieczeń może tworzyć problem, tu jest nie tylko antywirus lecz także firewall. Rezyduje achaiczna wersja Trend Micro Titanium Internet Security z roku 2010. Rozpocznij od kompletnej deinstalacji tego programu. 2. Świeżo zainstalowany Windows, więc trzeba uzupełnić wszystkie aktualizacje z Windows Update. Obecnie nie zabezpieczony łysiutki Windows bez SP1, IE11 i reszty łat: Platform: Windows 7 Ultimate (X64) OS Language: Polski (Polska) Internet Explorer Version 8 (Default browser: FF) I jeszcze jedna uwaga: dziurawiec Java 6 Update 37 do eliminacji. Więcej: KLIK. 3. Dziennik zdarzeń sugeruje także, że należy aktualizować sterowniki sprzętowe i/lub BIOS: System errors: ============= Error: (01/29/2015 09:10:16 AM) (Source: ACPI) (EventID: 13) (User: ) Description: : Kontroler osadzony nie odpowiedział przed upływem limitu czasu. Może to wskazywać, że wystąpił błąd w sprzęcie lub oprogramowaniu układowym kontrolera osadzonego albo że system BIOS uzyskuje dostęp do kontrolera osadzonego w niepoprawny sposób. Należy skontaktować się z producentem komputera w sprawie uaktualnionego systemu BIOS. W niektórych sytuacjach ten błąd może spowodować niepoprawne funkcjonowanie komputera. Odnośnik do komentarza
jackihno Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Witam Dziękuje za pomoc i poświęcony czas. Dziwna sprawa z aktualizacja sprzętu ponieważ po instalacji windowsa wrzuciłem orginalną płytke z sterownikami do lapka i dałęm install all (między innymi dlatego zainstalował się ten antywir). są tam także programy do aktualizacji sterowników nie wiem dlaczego tego nie robi no ale cóż. Biorę sięza wykonanie wskazanych przez CIebie punktów. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Po wszystkim dam znać czy pomogło Pozdrawiam Picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi