jack1204 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Witam. Od kilku dni mam problem, gdyż komputer nie uruchamia za pierwszym razem. Po uruchomieniu nie słychać "piknięcia", obraz na monitorze nie wyświetla się, wiatraki działają. Dopiero po wciśnięciu klawisza restart komputer uruchamia się prawidłowo, ale jakby odrobinę wolniej. Ciekawostką jest też fakt, że po uruchomieniu się systemu wyskakuje mi okno przeglądarki ze stroną "bizigames.org" i cholera wie czy to jakiś wirus. Jakieś porady ?Wiem, że to trochę mało informacji, ale jeśli będzie czegoś trzeba to oczywiście uzupełnię informację. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Spróbuj wymienić baterię na płycie głównej. Ewidentnie zdycha. Zresetuje Ci się BIOS(UEFI) do ustawień domyślnych. Tylko nie kupuj w AGD a w komputerowym. Ciekawostką jest też fakt, że po uruchomieniu się systemu wyskakuje mi okno przeglądarki ze stroną "bizigames.org" i cholera wie czy to jakiś wirus. To infekcja lub adware. KLIK. Informacje i logi możesz podać w tym temacie i wybrać obok Zgłoś wpisując prośbę o sprawdzenie logów. Odnośnik do komentarza
jack1204 Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 A jaką baterię kupić ? i czy to pewne, że powodem jest bateria, bo komputer już nawet po restarcie się nie uruchamia. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Tego nie wiem czy to bateria i tylko bateria. Nominalnie powinna mieć 3,3 V a u Ciebie 3,12 V. Podtrzymuje ustawienia w BIOS (m.in. zegar). Typowa do płyt komputerowych CR2032 (Vinnic). W sprzęcie nie widać nic złego. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi