TOMIC Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Witam, Mam windows 7 64 bity. Od dłuższego czasu bardzo często pojawia mi się komunikat żeby oczyścić dysk R recovery ponieważ jest pełen. Komputer działa dobrze nic się z nim nie dzieje ale zaniepokoił mnie ten komunikat - na dysku recovery nic nie umieszczam więc dlaczego pojawia się ten komunikat. W załączniku dołączam screeny. Będę wdzięczny za jakąś podpowiedź. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Komputer - PPM - Właściwości - Ochrona systemu. Zobacz woluminy objęte ochroną. Prawdopodobnie ta partycja również. Jeżeli tak - wyłącz bo to powód. Odnośnik do komentarza
TOMIC Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Nie ma tam dysku recovery. Jest tylko c - ochrona właczona i d - ochrona wyłączona. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Przecież jest plik WIOLA75, ktory zawiera kopie plikow.... zrobiles manualna kopie zapasowa - pewnie na wskutek przypomnienia przez system. Takze skad to zdziwienie? Odnośnik do komentarza
TOMIC Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Czyli po prostu mam usunąc ten plik i wtedy komunikat nie będzie już wyskakiwał. A mógłbyś mi jeszcze powiedzieć, który z tych plików to plik recovery systemu, żeby go nie usunąć. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Pokaż zawartość tego folderu. Odnośnik do komentarza
TOMIC Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Jak go chcę otworzyć to pokazuje się komunikat "kopia zapasowa systemu" - nie mogę otworzyć tego folderu. Czy to znaczy, że mogę ją bez problemu usunąć i oczyści mi się dysk recovery. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Spróbuj pobrać Spacesniffer - uruchom jako administrator - wybierz do skanu R: i CTRL+F oraz CTRL+U. Powinieneś zobaczyć całą zawartość włącznie z wolnym miejscem i wielkością poszczególnych katalogów. Odnośnik do komentarza
TOMIC Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Dołaczam skan. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Popatrz sobie na szczegóły (daty) brązowej części obrazka to ten katalog. Wygląda na to, że masz aktywną jakąś opcję (np. softu Asusa) regularnego backupu na tej partycji. Jeżeli masz taki soft to popatrz czy tam nie można zarządzać backupami i usuń wcześniejsze. Zastanów się czy jest Ci to działanie potrzebne. Odnośnik do komentarza
TOMIC Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Już znalazłem. Wielkie dzięki wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 To przynajmniej zdradź tą tajemnicę dla potomnych. Wielu ma podobne lapki. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Ta kopia nie ma nic wspólnego z softem asusa. Użytkownicy sami ją w windowsie ustawiają. Po prostu w centrum akcji jest wyświetlane ostrzeżenie o tym, że nie ma była robiona kopia zapasowa ... ludzie chcą je zniwelować i robią sobie taką kopię. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że kompletnie nie czytają mimo iż mają systemy po polsku. W tym cały problem. Druga sprawa, że partycja Recovery - o ile jest niezależna, a taka jest teraz tendencja, zawsze jest ukryta, przynajmniej firmowa. Na wskutek roznych ingerencji, ukryta byc przestaje i powstaja takie kwiatki. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi