stefel Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Witam. Nie chciałem wam zawracać gitarki jak to się mówi ale już nie wytrzymuje nerwowo. Po ostatnich problemach z kompem tutaj link- - który to Wasza załoga rozwiązała (za co jestem bardzo wdzięczny) wystąpił kolejny bardzo denerwujący problem. Po przejściu komputera w stan uśpienia traci połączenie z internetem. Żeby wszystko działało muszę zrestartować system. Nigdy u mnie się tak nie działo. Da się coś z na to poradzić czy potrzebny jest format ? Mam internet z UPC Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Mam internet z UPC Możesz to rozwinąć? Czyli jak to masz podłączone - modem, router, wlan? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zacznij od ustawień profilu zasilania: Panel Sterowania->Opcje Zasilania->Ustawienia zaawansowane. Rozwiń wszystkie gałęzie urządzeń i sprawdź ustawienia (szczególnie dysk oraz karta sieciowa). Odnośnik do komentarza
stefel Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Możesz to rozwinąć? Czyli jak to masz podłączone - modem, router, wlan? Mam modem przez telewizję kablową . Zacznij od ustawień profilu zasilania: Panel Sterowania->Opcje Zasilania->Ustawienia zaawansowane. Rozwiń wszystkie gałęzie urządzeń i sprawdź ustawienia (szczególnie dysk oraz karta sieciowa). Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Mam modem przez telewizję kablową . Ostatni raz zadję pytanie: Podaj konfigurację sieci i to dokładną. Pewnie na początku jest modem kablowy i co dalej? Odnośnik do komentarza
stefel Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Ostatni raz zadję pytanie: Podaj konfigurację sieci i to dokładną. Pewnie na początku jest modem kablowy i co dalej? Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Mam ten internet http://www.upc.pl/internet/fiber-power-25/ Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Podaj to: Pewnie na początku jest modem kablowy i co dalej? A na drugim obrazku - Ustawienie wstrzymywania selektywnego USB ustaw na Wyłączone. Odnośnik do komentarza
Bogdan Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Przyłączę się do tematu.Mam podobny problem,Win 7 64-bit,internet z Vectry,modem kablowy,router Netgear WNR1000.Po wyjściu z uśpienia komputer nie nawiązuje automatycznie połączenia z internetem.Kliknięcie na polecenie połącz,system zwraca komunikat, że nie może nawiązać połączenia, kliknięcie na polecenie "rozwiązywanie problemów" resetuje kartę sieci bezprzewodowej i dopiero wtedy komputer łączy się z internetem Proponowane przez wieslaw531 "Ustawienie wstrzymywania selektywnego USB ustaw na Wyłączone" nic nie daje. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Sprawdź w Menadżerze Urządzeń -> Karta Sieciowa->Właściwości->Zarządzanie Energią czy nie masz zaptaszkowane - Zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii. Odnośnik do komentarza
Bogdan Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Sprawdź w Menadżerze Urządzeń -> Karta Sieciowa->Właściwości->Zarządzanie Energią czy nie masz zaptaszkowane - Zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii. Nie mam Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Nie mam Nie masz zaznaczone, czy nie masz takiej opcji? Odnośnik do komentarza
Bogdan Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Nie masz zaznaczone, czy nie masz takiej opcji? nie mam zaznaczone Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Czy masz włączoną i aktywną hibernację? Jeżeli tak to spróbuj wyłączyć. Akcesoria->Wiersz polecenia->Uruchom jako administrator - Enter Wklep: powercfg -h off Enter + restart. Jeżeli nie pomoże a chcesz korzystać z hibernacji to powtarzasz operację ale z przełącznikiem on. Odnośnik do komentarza
Bogdan Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Wyłączenie hibernacji nie pomogło Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 A jeszcze taki pomysł. Spróbuj zarezerwować w routerze sztywny adres dla kompa przez identyfikację karty po adresie MAC. Odnośnik do komentarza
Bogdan Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 jest przypisany konkretny adres na sztywno jak to nazywasz Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Ale czy dokładnie tak: Spróbuj zarezerwować w routerze sztywny adres dla kompa przez identyfikację karty po adresie MAC. Odnośnik do komentarza
Bogdan Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Myślę, że chodzi Ci dokładnie o to co na obrazku Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Tak dokładnie. Jest OK. Kiedyś miałem problemy przy starcie kompa(ów) - długi czas przypisywania adresu. Po konfiguracji z rezerwacją adresów wszystko działa poprawnie. Nie korzystam z opcji uśpienia kompa. Nie mam noweg pomysłu w Twoim problemie. Ewentualnie jeszcze raz dokładnie przejrzyj wszystkie opcje w zaawansowanych ustawieniach zasilania oraz zarządzanie energią w MU. Czy sterowniki chipsetu aktualne? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Z obrazka który przedstawiłeś wynika ze to jest laptop. Sprawdź w zaawansowanych opcjach zasilania jaki masz tryb ustawiony. Jeśli jest zrównoważony - ustaw na wysoką wydajność. Można się też pokusić o wyłaczenie Aero, jeśli korzystasz. Odnośnik do komentarza
Bogdan Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Z obrazka który przedstawiłeś wynika ze to jest laptop. Sprawdź w zaawansowanych opcjach zasilania jaki masz tryb ustawiony. Jeśli jest zrównoważony - ustaw na wysoką wydajność. Można się też pokusić o wyłaczenie Aero, jeśli korzystasz. Spróbowałem z wysoką wydajnością i wyłączeniem Aero-nie pomogło Sterowniki są aktualne Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Spróbuj takiego patentu. Wejdź do Menedżera Urządzeń, wybierz swoją karte sieciową > Właściwości > Zaawansowane i tam zobacz następującą wartość w okienku po lewej pt. Funkcje budzenia. Ustaw na brak albo na dopasowany do wzorca. Przy okazji przejrzyj Dziennik zdarzeń, sekcja Aplikacje i System pod kątem błędów dotyczących internetu. Nie zaszkodzi, jak podasz co to za laptop i karta sieciowa. Na samym dole listy Właściwości jest opcja Wyłaczanie i budzenie. Sprawdź jakie tam masz ustawienia Odnośnik do komentarza
Bogdan Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Przy karcie bezprzewodowej nie mam takiej opcji Przy karcie LAN też nie jest do końca jak u Ciebie.Brak "Funkcji budzenia".Jest natomiast "zamknięcie wybudzenie przy uaktywnieniu sieci" ustawione na włączone Laptop to Toshiba Satellite L550D-12H,nazwy kart sieciowych widoczne na obrazkach.Może nie pisałem tego wyraźnie,ale problem dotyczy wifi(na kablu nie sprawdzałem,bo praktycznie prawie nie korzystam)co można było wywnioskować z jednego z załączonych wcześniej obrazków. Z Dziennikiem zdarzeń powalczę później, bo nie pamiętam dokładnie czasu zdarzeń. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 To podłącz tego lapka kablem i zobacz czy to coś zmieni. Przynajmniej ułatwi to szukanie przyczyny. I wyłącz na próbę protokół IPv6. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Przy karcie LAN też nie jest do końca jak u Ciebie.Brak "Funkcji budzenia".Jest natomiast "zamknięcie wybudzenie przy uaktywnieniu sieci" ustawione na włączone U mnie domyślnie ta opcja jest wyłaczona Myślałem, ze korzystasz z Lanu. Skoro nie - wyłącz urządzenie w MU. Nie ma sensu, by zabierało zasoby skoro nie jest używane. Jeśli jest jeszcze coś podpiete, a nie musi być - też do wyłączenia. Może nie pisałem tego wyraźnie,ale problem dotyczy wifi W WiFi takich opcji nie ma. Może trzeba będzie odinstalować stery. I poszukać starszej wersji. I jeszcze jedno: czy laptop jest podłaczony do zasilacza, czy leci tylko na baterii? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi