hopit Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Witam! Wszystko się zaczęło od resetu systemu po ponownym uruchomieniu "zapomniał" widok ikon w folderach i rozmiar okna. Próbowałem w opcjach folderów przywrócić domyślne ustawienia i zresetować foldery czasami zadziała ale po chwili dopiero zapamięta. Gdy dam "uruchom ponownie" to pamięta a jak dam "zamknij" to traci wszystko. Także w rejestrze usuwałem BagMR i Bags dodawałem klucz BagMRU Size o wartości 50000 wszystko z godnie z tą notą http://support.microsoft.com/kb/813711/pl i co prawda system zacznie pamiętać wszystko nawet jak dam "uruchom ponownie" ale gdy zamknę system całkowicie i odłączę go od zasilania i uruchomię ponownie to traci wszystko. Tak jak by mu coś czyściło po każdym resecie dane. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu bo skończyły mi się pomysły. Posiadam Windows 7 64 bit Professional. System zabezpieczony Kasperskim i Malwarebytes Anti-Malware więc wykluczam infekcje. Odnośnik do komentarza
hopit Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Witam Zrobiłem kopie rejestru wtedy kiedy wszystko działa. Ikony poustawiane i rozmiar okna. Uruchamiam system ponownie i oczywiście system wszystko zapomniał. Uruchamiam regedit i przywracam zapisana kopie i wszystko jest jak powinno. Dodatkowo zrobiłem programem porównanie rejestru przed i po. Rożnica jest tak duża że plik tekstowy zajmuje ponad 4 MB. Czy mógł by mi ktoś zrobić plik .reg na podstawie dołączonego logu i wybrać tylko te klucze które odpowiadają za widok ikon i rozmiar okna tak wykonany plik bym sobie za pomocą skryptu .bat dał do autostartu i za każdym uruchomieniem odświeżał by mi ten rejestr i problem z głowy. Log.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi