pyzdra Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Witam! Podaczas instalowania programu do konwersji plików zainstalował mi się jakiś niechciany chiński pseudo antywirus. Próbowałem potraktować go AdwCleaner, usunąć autostartu w rejestrze oraz usunąć w trybie awaryjnym, niestety moje zabiegi nie przyniosły skutku. A jest strasznie irytujący i po włożeniu pendrive zaczyna coś robić (jest napisane po chińsku więc nie mam pojęcia co) a nie chcę żeby mi się rozprzestrzenił na inne komputery albo skasował jakieś ważne dane. Tu są linki z których korzystałem - zatem odradzam innym pobieranie tych programów: hxxp://www.reaconverter.com/convert/mdl_to_dxf.htmloraz hxxp://www.anycad.net/the-free-3d-model-converter-anycad-exchange3d.html W załączeniu: FRST - komplet logów GMER - prescan oraz fragment z pełnego skanowania. (Wyskakuje mi bluescreen) Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc Addition.txt FRST.txt GMER_frag.txt Shortcut.txt GMERPre.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Podaczas instalowania programu do konwersji plików zainstalował mi się jakiś niechciany chiński pseudo antywirus. Próbowałem potraktować go AdwCleaner, usunąć autostartu w rejestrze oraz usunąć w trybie awaryjnym, niestety moje zabiegi nie przyniosły skutku. AdwCleaner ani nie służy do usuwania takich programów, ani nie jest poprawną metodą usuwania tego typu aplikacji - to jest antywirus oparty o sterowniki poziomu kernel. Zawsze należy daną aplikację (nawet adware) w pierwszej kolejności próbować odinstalować, bo brutalne usuwanie na chama może mieć skutki uboczne (większe śmietnisko). Niechciany Kingsoft należy w poprawny sposób odinstalować. Figuruje on na liście zainstalowanych pod następującą krzaczastą nazwą: ==================== Installed Programs ====================== 新毒霸(悟空) (HKLM\...\Kingsoft Internet Security) (Version: 2015.0.5 - Kingsoft Internet Security) Jaki jest problem z jego odinstalowaniem? Czy chodzi o to, że nie rozumiesz przycisków / nie możesz się domyślić co one proponują? Czy może jakiś błąd się pojawia? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi