lpp32jdmzz Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Witam.Posiadam świeżo zainstalowany system Windows 7, od około miesiąca(x64).Podczas grania w League of Legends, moja mysz komputerowa przestała działać,lecz po ponownym odłączeniu i podłączeniu zaczęła działać i tak około trzech razy.Podczas przeglądania internetu dwa dni pozniej mysz przestała działać całkiem,Windows powiadamiał ze sterownik urządzenia usb nie może być zainstalowany,mysz przestała działać również na laptopie.Podłączyłem wiec nowa mysz i...przestała działać po około dwoch dniach lecz ta działa na laptopie.Co teraz ? Mysz pierwsza to bloody gun3 v5. była podłączona do portu usb 3.0 Mysz druga to a4tech n-350 była podłączona przedłużaczem do usb 2.0 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Pokaż obrazki z Menadżera urządzeń oraz System Summary z HWInfo - Zasady działu. Odnośnik do komentarza
lpp32jdmzz Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Okazało się że drugą myszkę podłączyłem źle do przedłużacza. Pierwszą podłączyłem aby wykonać screeny i... działa.Wstawię screeny gdy pierwsza działa,jak padnie to wstawię znowu.Nieznane urządzenie w menadżerze to intel smart connect. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Rozumiem, że problem rozwiązany. Odnośnik do komentarza
lpp32jdmzz Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Nie do końca.Obawiam się że za jakiś czas myszka znowu padnie,wtedy będę miał okazję na pokazanie zdjęć z problemem. Odnośnik do komentarza
lpp32jdmzz Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Po ponad miesiącu działania znowu zaczęła się sama wyłączać az w koncu przestala dzialac.wstawiam log. LUKASZ-KOMPUTER2.txt Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Pokaż MU. Dodatkowo wewnątrz Kontrolery USB - PPM na każdej gałęzi - Właściwości . Jeżeli jest zakładka Zarządzanie energią i w niej ptaszek przy Zezwalaj komputerowi na wyłączanie ...... - usuwasz ptaszka. Finalnie usuwasz ukryty plik C:\Windows\System32\DriverStore\INFCACHE.1 i robisz restart. Odnośnik do komentarza
lpp32jdmzz Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zezwalaj komputerowi na wyłączenie było już odznaczone.Usunięcie pliku nie pomogło,wstawiam screeny,niestety z telefonu ponieważ nie mogłem tego ogarnąć z odłączoną myszką. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Mysz pierwsza to bloody gun3 v5. była podłączona do portu usb 3.0 Mysz druga to a4tech n-350 była podłączona przedłużaczem do usb 2.0 + Okazało się że drugą myszkę podłączyłem źle do przedłużacza. Pierwszą podłączyłem aby wykonać screeny i... działa. + Po ponad miesiącu działania znowu zaczęła się sama wyłączać az w koncu przestala dzialac Wyjaśnij o co tu chodzi? Podłączasz dwie myszki jednocześnie? Czy instalowałeś jakieś sterowniki do myszek? Co to za przedłużacz do myszki i można do niego źle podłączyć myszkę? Skoro można to zrobić to można uwalić port. Nie należy podłączać urządzeń typu mysz, klawiatura do portów USB3!!!! Czy "przestała działać" nie kojarzysz z faktem aktualizacji systemu (po miesiącu)? Czy w systemie odbudował się plik INFCACHE.1? Pobierz USBDeview stosowny do swojego systemu + polonizację - KLIK. Aplikacja bezinstalacyjna do wypakowania do utworzonego katalogu. Uruchom i pokaż obrazek do kolumny USB HUB. Odnośnik do komentarza
lpp32jdmzz Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Już mówię. -Nie,mam podłączoną jedną myszkę która przestaje działać po paru minutach lub dniach,potem Windows nie może rozpoznać urządzenia USB.(ta obecnie leży na biurku i używam taniej) -Sterowników nie instalowałem,działała dobrze.Jak przestała działać to zainstalowałem z płyty, a potem z strony producenta. -Co do przedłużacza...Wkurzony tym że moja myszka przestała działać kupiłem nową,tanią.Musiałem użyć przedłużacza USB bo miała za krótki kabel,to tyle.Tania nie działała ponieważ się spieszyłem i nie podłączyłem jej dokładnie do tego przedłużacza i myślałem ze problem dotyczy obu myszek. -Co do aktualizacji systemu,możliwe ponieważ są włączone i pobierają się one regularnie. - INFCACHE.1 znowu znajduje się w systemie. "Nie należy podłączać urządzeń typu mysz, klawiatura do portów USB3!!!!" - dlaczego ? USBDeview pobrany,podłączyłem wadliwą myszkę,jak padnie to wstawie screeny. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Info z Manuala mojej płyty: USB 3.0 wymaga uruchomienia dedykowanego sterownika. Odnośnik do komentarza
lpp32jdmzz Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 screen zrobiony wtedy kiedy myszka przestała działać. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Na liście w ogóle nie widzę zarejestrowanej myszki - chyba, że chodzi o Joystick. Czy to jest cała zawartość? Z prawej nie masz paska przewijania? Spróbuj odpiąć i podpiąć myszkę z włączonym tym softem i zobacz czy się pojawi i gdzie. Odnośnik do komentarza
lpp32jdmzz Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Prawdopodobnie nie ma jej na liście ponieważ gdy padnie nawet się nie świeci,ale przecież program pokazuje nawet odłączone urządzenia więc nie wiem czemu nie ma jej na liście.Wstawiam zdjęcia z działającą myszką.Zmieniłem port na usb 2.0 z tyłu,możliwe że ten z przodu jest wadliwy.Póki co działa,jak przestanie działać wstawię następne. Wstawiam screeny z dwoma odłączonymi. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Na żadnym z obrazków nie widać myszki. Znikł natomiast Joystick. Prawdopodobnie to wina jakiegoś sotu od myszki. Odinstaluj to co może być związane z tym sprzętem. Odnośnik do komentarza
XkkroninX Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Miałem podobny problem kabel się przerwał prawie nie widocznie w myszce. Lutownica i myszka działa bez problemów. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi