Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Obcięty obraz w grach na Windows 7

robbo

Rekomendowane odpowiedzi

witam, w wiekszosci gier mam poucinany obraz po bokach w win7, czego nie bylo pod windows XP, mozna jakos temu zaradzic ? sterowniki najnowsze do karty graficznej ( 260.99_desktop_win7_winvista_32bit_english_whql )

ponizej specyfikacja komputera:

win7 32bit

Pokaż ukrytą zawartość

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

U siebie w Windows 7 spotkałem się z podobnym problemem w grze Call of Duty Black Ops. Mam monitor CRT i jego domyślną rozdzielczością jest 1280x1024. Kiedy ustawiłem taką rozdzielczość miałem właśnie pasy po bokach. Przestawiłem rozdzielczość na 1280x960 (czy coś w tym stylu) i obraz wygląda dobrze. Nie wiem czym to jest spowodowane ale skoro po takiej zmianie działa to nie zajmowałem sie tym dalej. Spróbuj sobie pozmieniać rodzielczość i powiedz jak Ci poszło. Ogólnie u mnie 7 lekko dziwnie się zachowuje mimo najnowszych driverów ale może ona tak ma:)

• 1 miesiąc temu...

Wykryty monitor to BenQ FP222Wa. Jego natywna rozdzielczość to 1680x1050. W grze ustaw taką samą.

Jeśli koniecznie chcesz mniejszą (bo np. gra nie obsługuje) to ustaw mniejszą ale proporcjonalną tzn. też w formacie 16:10 np. 1600x1024, 1440x900 lub 1280x800.

Poszukaj też w opcjach gry czy nie ma "Trybu panoramicznego" (czy coś podobnego).

Ostatecznie możesz na monitorze wyregulować przyciskami przesunięcie/rozciągnięcie obrazu.

Edytowane przez picasso
24.05.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...