bart208 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Ja mam podobny problem jak w temacie. Wytarla mi sie naklejka jednak mimo wszystko zrobilem formata z oryginalnej plyty,(klucz tej plyty przypisany do innego komputera) i teraz nie da sie juz odczytac klucza po formacie. Jest jesczze jakis sposob?? Z tego co wiem w MS kazdy klucz jest przypisany do komputera, wiec czy nie maja jakiejs mozliwosc odtworzenia go?? Odnośnik do komentarza
piespawlowa Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zainteresuj sie tym tematem. Post nr 6. https://www.fixitpc.pl/topic/26852-odzyskanie-klucza-przy-padni%C4%99tym-dysku-twardym-brak-mo%C5%BCliwo%C5%9Bci/ Niestety, nie wiele z tego postu rozumiem. Są tam odnośniki do forów anglojęzycznych, gdzie trzeba się rejestrować by zdobyc informacje. Zadzwoniłem dzisiaj do Microsoft i Pani powiedziała, że ten klucz, który uzyskałem z katalogu WIN32 jest 'zablokowany'. Zaproponowała albo zakup klucza za 170zł, albo kontakt z producentem laptopa w celu uzyskania klucza. Kicha Czy grożą jakieś prawne konsekwencje za korzystanie z takiego 'nieoryginalnego' Windowsa jakiego mam teraz? W użytkowaniu jakoś mi to specjalnie nie przeszkadza. Tak naprawdę, to Windows jest mi niezbędny tylko do gier - po przygodach z instalacją Win 7 zainstalowałem sobie linuxa, tylko że tam z grami jest problem. Odnośnik do komentarza
Gustaw72 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Witam, czy istnieje sposób, aby poznać swój klucz do windowsa? Naklejka pod spodem laptopa jest niestety wytarta pozdrawiam Witam. Tak, jest sposób. Wystarczy w miejsce, w którym był widoczny klucz produktu delikatnie "wcierać" ołówek. Zabieg taki sprawia, że jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki znaki zaczynają się pojawiać. Pozwala to na swobodne odczytanie nieczytelnego wydawałoby się klucza i jest niezmiernie ważne, gdy nie mamy możliwości odczytu klucza z systemu np. w wyniku jego awarii. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi