mortal Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Witam. Otóż co jakiś czas w/w proces samoczynnie się uruchamia co nie ukrywam zaczyna mi działać na nerwy. Czasami jest tylko 1 ten proces, lecz bywa że pojawią się ich 4 co mnie przyprawia o rozstrój nerwowy. Czy jest jakaś możliwość usunięcia / deaktywacji tego procesu na stałe? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zapewne masz pakiet MS Office? Jeśli tak, spróbowałbym zablokowac, stosując reguły oprogramowania. Niektórzy zalecają usunięcie pliku Wisptis.exe http://www.ehow.com/how_5328864_remove-wisptisexe.html Odnośnik do komentarza
mortal Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Tak, mam pakiet Office. Jakie reguły oprogramowania masz na myśli? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Tak, mam pakiet Office. Jakie reguły oprogramowania masz na myśli? Jeśli masz XP Profesional możesz ustawić Zasady ograniczenia dla oprogramowania. Start>Panel Sterowania>Narzędzia Administracyjne > Zasady zabezpieczeń lokalnych z menu po lewej wybierasz Zasady ograniczeń oprogramowania> PPM na Reguły dodatkowe. Z menu wybierasz Nowa reguła ścieżki w okienku, ktore się pojawi ustalasz ścieżke do pliku Wisptis.exe, a w polu Opis wpisujesz np. blokada połączeń lub blokada procesu Zatwierdzasz zmiany i klikasz OK. I sprawdzasz jak to działa. Jeśli działa - info znajdziesz w Dzienniku zdarzeń/Aplikacje.Trzeba trochę poczekać, aż proces będzie chciał się uruchomić. Edytowane 6 Stycznia 2011 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
mortal Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Dzięki Szybciej i pewniej będzie chyba jak jednak usunę ten plik Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Dzięki Szybciej i pewniej będzie chyba jak jednak usunę ten plik Bez przesady. A wiesz za co odpowiada ten plik? Jakie mogą być konsekwencje jego usunięcia? Ja nie wiem nie mam pakietu MSOffice. Ustalenie reguły ścieżki to 2 minuty roboty. Trochę nauki nie zaszkodzi. Dodam tylko tyle: w ten sposób blokuje u siebie wyświetlanie okienka reklamy w Avirze. Pamiętaj - plik zawsze zdążysz usunąć. A jestem pewien, że podana metoda zadziała. Edytowane 6 Stycznia 2011 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
mortal Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Fakt, nie wiem jaką funkcję pełni ten plik lecz chyba niezbyt ważną skoro niektórzy zalecają jego usunięcie Czy poradę jaką zaleciłeś wykonać przy wyłączonym czy włączonym procesoie? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Czy poradę jaką zaleciłeś wykonać przy wyłączonym czy włączonym procesoie? Tu nie mam rozeznania. Ale wykonałbym przy wyłączonym procesie. Natomiast, co do usunięcia pliku - warto zrobić kopie na wszelki wypadek. Odnośnik do komentarza
mortal Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Wykonałem Twoją poradę na wyłączonym procesie. Mam nadzieję że już będzie spokój Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Tak powinno to wyglądać w Dzienniku zdarzeń. Pojawi się ostrzeżenie Software Restriction Policies Daj znać, jak sprawa wygląda. Odnośnik do komentarza
mortal Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Pojawia się u mnie dokładnie takie info ze ścieżką do pliku tak więc chyba jest ok. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza
szopen64 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Samo usunięcie Wisptis.exe jest chyba bezpieczne bo sam usuwałem i nie zauważyłem żadnych problemów czy błędów jeżeli prawidłowo się go usunie. Dla zainteresowanych podam gotowe skrypty pomagające w całkowitym usunięciu go z systemu. http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=1260 http://www.winfuture-forum.de/lofiversion/index.php?t21890.html Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi