Sandzej Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Witam, mam nadzieję, że wybrałem prawidłowy dział. Problem jest taki, że gdy próbuję otworzyć plik .dll wyskakuje komunikat: Próbujesz otworzyć plik typu "Rozszerzenie aplikacji" (.dll) Pliki te używane są przez system operacyjny i przez różnie programy. Edytowanie ich lub modyfikowanie może spowodować uszkodzenie systemu. Jeśli w dalszym ciągu chcesz otworzyć ten plik, kliknij przycisk Otwórz za pomocą. W przeciwnym razie kliknij przycisk Anuluj. Następnie pozostaje mi tylko Otwórz za pomocą>Wybierz program z listy zainstalowanych programów. A czym otwierane są pliki .dll? Znalazłem informację, że przez "rundll32.exe", ale to niestety nie zadziałało (nie mogę wybrać tego programu). Próbowałem kilku metod znalezionych w Internecie, między innymi: Wpisałem do uruchom "regsvr32 /i shell32.dll" Zmieniłem domyślny program uruchamiania aplikacji .dll na plik .exe (z treścią typu "..") i następnie usunąłem ten plik .exe (miałem nadzieję, że po usunięciu programu domyślego system sam odnajdzie czym ma otwierać takie pliki) Zastosowałem program "Unassoc" Próbowałem coś zmienić przy domyślnych skojarzeniach, ale bez skutku Nie wiem czy muszę dodać coś jeszcze, logi wydają mi się zbędne w tym temacie (ale w końcu to Wy się znacie, a nie ja). Z góry dziękuję za odpowiedź Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Problem jest taki, że gdy próbuję otworzyć plik .dll wyskakuje komunikat: Po co chcesz otwierać biblioteki.dll? Komunikat jest jak najbardziej poprawny. Odnośnik do komentarza
Sandzej Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Czyli jak rozumiem nie powinienem mieć prawa go otworzyć. Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 A w ogóle wiesz, czym są biblioteki DLL? Przeczytaj to: http://pl.wikipedia.org/wiki/DLL Odnośnik do komentarza
Sandzej Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zrozumiałem swój błąd, przepraszam za głupie pytanie i dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi