Skocz do zawartości

Straszne spadki FPS - uszkodzona grafika?

toto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

A więc tak, minęło około miesiąc (może nawet mniej) jak ostatnio grałem w gierki na moim kompie (FIFA 15, CS:GO). Wszystko chodziło ładnie pięknie. Dzisiaj naszła mnie ochota, żeby coś pograć. Odpalam CS i pierwsze co zauważyłem gierka strasznie ścina. Sprawdziłem fps i się troszkę przeraziłem. FPS skakały od 15 do 150. Dla porównania wcześniej miałem stałe 260. Sprawdziłem CS i na serwerach i lokalnie w trybie single player, w obydwu przypadkach tak samo. Stwierdziłem że coś z CS się zepsuło. Odpaliłem FIFKĘ i tak samo gra przecina, że grać się nie da. Stwierdziłem coś z systemem, a że od dawna miałem przeinstalować system na 8.1 to tak też zrobiłem. Czysty system zainstalowałem tylko sterowniki do grafiki i te dwie gry. W CS ten problem występuje natomiast w FIFA w ogóle się nie chce włączyć. Po wyborze języka wywala do pulpitu z okienkiem "Program Fifa 15 przestał działać". Opisałem wszystko tak jak potrafiłem najlepiej. Bardzo będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam, Piotrek :)

Edit: Ok udało mi się odpalić FIFKĘ. Jednak po odpaleniu na niskich detalach nie da się grać.

post-11213-0-31170000-1420752877_thumb.jpgpost-11213-0-23210000-1420752878_thumb.jpgpost-11213-0-70010000-1420752878_thumb.jpgpost-11213-0-18370000-1420752879_thumb.jpgpost-11213-0-79210000-1420752879_thumb.jpg

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Od dzisiaj komputer czasami mi zamula przy zwykłym użytkowaniu. Włączę jaką gierkę np. FIFĘ w którą się nie da grać. Wyłączam i system przez długi okres też działa słabo.

Nie dostałem odpowiedzi więc stwierdziłem że sam coś próbuje. Pożyczyłem kartę od kumple 8800gt. Włączyłem gierki to samo. Sprawdzałem kompa tylko na jednej kości RAM - to samo. Sprawdzałem SSD pod względem szybkości i bad sektorów - wszystko OK. Dodatkowo odłączyłem zwykły dysk i działam tylko na SSD.  Już nie mam pomysłów więc może coś mi się na komputer wgrało. Wrzucam niżej logi. Dzięki za pomoc.

Addition.txt

Extras.Txt

FRST.txt

GMER.txt

OTL.Txt

Shortcut.txt

Edytowane przez picasso
Temat sklejam z poprzednim. Brak jakichkolwiek oznak infekcji. //picasso