Jagla Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Witam, Sprawa wygląda następująco. Mam nowego laptopa Lenovo Z500 który do tej pory działał bez zarzutów. Jednak problem pojawił się, gdy zostawiłem go na 3 tygodniu w mieszkaniu w innym mieście (cały czas był wyłączony, na 99,5% nikt go nie ruszał) i jak wróciłem laptop nie chciał się w ogóle odpalić i dopiero po podłączeniu zasilacza wszystko działa normalnie. Co istotne, w momencie kiedy odłącze zasilacz na działającycm laptopie to się po prostu wyłącza. Ktoś wię co to może oznaczać ? Z góry dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 ostawiłem go na 3 tygodniu w mieszkaniu w innym mieście (cały czas był wyłączony, na 99,5% nikt go nie ruszał) i jak wróciłem laptop nie chciał się w ogóle odpalić i dopiero po podłączeniu zasilacza wszystko działa normalnie. A co tu jest dziwnego? Bateria sie rozładowała i tyle. Normalna zdrowa reakcja. na działającycm laptopie to się po prostu wyłącza. Ktoś wię co to może oznaczać ? Ile czasu ładowałeś baterię? Odnośnik do komentarza
Jagla Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Nie jestem w stanie powiedzieć jak długo zasilacz był podpięty ale wg mnie wystarcząjąco długo, żeby laptop nie wyłączył się po odłączeniu kabla. Zauważyłem też istotną rzecz, a mianowicie teraz jak mam podłączony zasilacz to pokazuje mi co prawda, że bateria się ładuje ale cały czas stoi na tym samym pozioime 36% (a ładuje się już 1h+) Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 mianowicie teraz jak mam podłączony zasilacz to pokazuje mi co prawda, że bateria się ładuje ale cały czas stoi na tym samym pozioime 36% Zrób tak. Zamknij system. Odepnij zasilacz i baterię na powiedzmy 10 minut. Potem podepnij baterię i zasilacz. Uruchom system i sprawdź czy ładowanie ruszy dalej. Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Spróbuj tego: http://support.lenovo.com/pl/pl/downloads/ds035310 Odnośnik do komentarza
Jagla Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 ^ Wielkie dzięki, pomogło. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi