criss20ster Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Witam. Mam do Was takie pytanie czy mógłby mi ktoś pomóc mam problem z zainstalowaniem sterowników pod ta kartę graficzna na win Xp gdyż na stronie producenta są sterowniki do pobrania pod xp a na kompie nie chce się zainstalować znaczy dochodzi do weryfikacji systemu i nagle informacja błąd modułu instalacji programu czy jakoś tak tu jest ta moja karta http://www.sapphiret...=&lid=1&leg=0# i są sterowniki pod xp płytę główna mam AS ROCK H81M procek I5 4460 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Pokaż obrazek z System Summary z HWInfo oraz z Menadżera Urządzeń. Czy zainstalowany jest XP SP3 oraz Framework v. 4 + wszystkie poprawki? Odnośnik do komentarza
criss20ster Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Obrazek z hswinfo obrazek z menadżer urządzeń oraz informuje ze mam zainstalowany net framework w wersji 4 wraz z wszystkimi najnowszymi poprawkami. Dodtkowo zauwazylem gdy instaluje pakiet sterownikow wersja 14.4 i mam do zainstalowania wersja pck 2 lub pack 3 to przy wersji pack 2 zglasza bledy ze nie znaleziono sterownika do High Definition Audio natomiast instalujac pack 3 sterownik hdmi zainstalowal sie bezproblemu a na stronie amd sa wlasnie sterowniki w wersji 14.4 dedykowane pod xp , wiec juz nic nie rozumiem z tego. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zakładam, że obecna karta zainstalowana fizycznie poprawnie (oba kable zasilające itp.). Czy wcześniej w systemie była jakaś inna i czy poprawnie odinstalowana? Nie rozumiem co oznacza pack 2 , 3. W instalatorze są jakieś dwie części? Odnośnik do komentarza
criss20ster Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Tak kable są 2 podłączone zasilające. Nie w systemie nie było innej karty zainstalowanej jak tylko ta Ten pack 2 to oznaczenie wersji sterowników przez amd http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%20XP%20-%20Professional/Home&RenderOnServer=true http://www2.ati.com/drivers/14-4-xp32-64-dd-ccc-pack2.exe lub http://www2.ati.com/drivers/14-4-xp32-64-dd-ccc-pack3.exei z tych instaluje się ten sterownik HDMI Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Obawiam zie że nie zainstalujesz sterowników. Wsparcie amd zakończyło się dla systemu XP na wersji 12.10. Odnośnik do komentarza
criss20ster Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 To dlaczego na ich stronie www bo wybraniu karty systemu pokazuje się własnie windows xp 32 bit i wersja sterowników 14.4 ? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Pack3 dotyczy wersji R7 a Ty masz R9 - czyli pack2. Czy na partycji C: masz katalog AMD - zobacz czy są tam podkatalogi + pliki. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 To dlaczego na ich stronie www bo wybraniu karty systemu pokazuje się własnie windows xp 32 bit i wersja sterowników 14.4 ? Pisać to mogą co chcą. http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=454&threadid=173327 Odnośnik do komentarza
criss20ster Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 ok. To instalując ten pack 2 nic się nie chce zainstalować. Tak mam folder AMD i są tam podkatalogi + pliki. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Jeżeli trzeba będzie odinstalować sterowniki użyjesz Display Driver Uninstaller - KLIK w trybie awaryjnym. A teraz - w MU - PPM na Kontroler video zgodny z VGA - Właściwości - Aktualizuj sterownik i wybierasz z określonej lokalizacji. Wskazujesz sterowniki w katalogu C:\AMD + zaznaczenie wyszukaj w podkatalogach (coś w tym stylu - nie mam XP). Napisz jakie efekty. Odnośnik do komentarza
criss20ster Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 OK tym DDU już odinstalowałem sterowniki w trybie awaryjnym. I w MU dałem na PPM i wybrałem z katalogu właśnie tam gdzie sa sterowniki czyli u mnie katalog nazywa się packages/drivers/Display i ten kreator nic nie znalazł informując " kreator nie morze odnaleźć oprogramowania na tym komputerze " Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 packages/drivers/Display pokaz zawartość tego katalogu. Odrazu obydwa packi Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 W takim razie (po selekcji Twojej karty i systemu oraz info @Zappa) AMD wskazuje wersję 12.8 - KLIK. Spróbuj. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 AMD wskazuje wersję 12.8 - KLIK. Spróbuj. I to sie może udać. Odnośnik do komentarza
criss20ster Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Podaje screen z tymi folderami tych sterowników Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Jeszcze spróbuj post #11 i wskazujesz katalog XP_INF. Jeżeli to nie zadziała to pobieraj v. 12.8 i próba normalna lub ze wskazaniem katalogu. Oczywiście wcześniej czyścisz sterowniki. Czyszczenie - Dodaj usuń programy - Usuwasz sterowniki - Tryb awaryjny - DDU i zaznaczasz dodatkowo katalog AMD. Edytowane 8 Stycznia 2015 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
criss20ster Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Przy instalacji 12.8 tego sterownika mam cos takiego Nie udało sie zainstalować z raportu instalacji mam cos takiego Informacje o sprzęcie Nazwa Unknown Producent Advanced Micro Devices, Inc. Ident. urządzenia 0x67b1 Ident. dostawcy 0x1002 Kod klasy 0x030000 Identyfikator wersji 0x00 Identyfikator podsystemu 0xe285 Identyfikator dostawcy podsystemu 0x174b Inny sprzet Istniejące pakiety Menedżer instalacji AMD Catalyst Pakiety do zainstalowania Menedżer instalacji AMD Catalyst Stan końcowy: Powodzenie Wersja elementu: 8.0.881.0 Rozmiar: 20 MB Sterownik audio HDMI Stan końcowy: Niepowodzenie Wersja elementu: 5.18.0.5514 Rozmiar: 1 MB Inne wykryte urządzenia Producent Advanced Micro Devices, Inc. Ident. urządzenia 0xaac8 Ident. dostawcy 0x1002 Kod klasy 0x040300 Identyfikator wersji 0x00 Identyfikator podsystemu 0xaac8 Identyfikator dostawcy podsystemu 0x174b Komunikaty o błędach Instalacja sterownika: określony pakiet sterownika nie został zainstalowany dla zgodnych urządzeń Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Spróbuj instalację samego sterownika video via MU i wskazanie katalogu ze sterownikiem. Odnośnik do komentarza
criss20ster Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Już tez tak zrobiłem i nic z tego nie widzi oprogramowania, czyli sterownika Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 A PPM na pulpicie - CCC - Informacje - Sprzęt - co tam widać? Obawiam się, że zbyt nowa karta dla tego systemu i nie dasz rady. Odnośnik do komentarza
criss20ster Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ale ja na pulpicie nie mam nic takiego jak CCC jak kliknę PPM Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ja tylko szukam. Ostatnia szansa (wątpliwa bo brak wsparcia dla XP) - MU - aktualizuj sterownik - wyszukaj w sieci. Odnośnik do komentarza
criss20ster Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Nic z tego, to nic nie daje Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Chyba nic z tego. Nie mam pomysłów. Pozostaje zmiana systemu niestety. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi