Adamizo Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Witam! Od kilku godzin komputer zużywa strasznie dużo pamięci RAM oraz Dysku dzięki czemu strasznie muli podczas przeglądania internetu. Posiadam Windows 8.1 Pro. Zużycie dochodzi do 90% oraz dysku do 100%. Nie instalowałem ostatnio nic nowego, także nie mam pojęcia co jest przyczyną. Kilka razy próbowałem restartować komputer, lecz nie przyniosło to żadnego efektu. Poniżej zamieszczam zdjęcia oraz odpowiednie logi. FRST.txt Extras.Txt Addition.txt OTL.Txt Shortcut.txt log GMER.txt Odnośnik do komentarza
marcin878787 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Pokaż screena z managera zadań ze wszystkimi procesami i pogrupuj je od największego użycia pamięci. Zrób to samo ale dla dysku i pokaż w 2 screenie. Odnośnik do komentarza
Adamizo Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Okej, są screeny. Nie wiem dlaczego ale się trochę uspokoiło, ale komputer nadal muli Odnośnik do komentarza
marcin878787 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Pokaż screeny gdy użycie pamięci i dysku będzie największe. Odnośnik do komentarza
DamnSlayer Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Z tego co widzę to Opera Ci dużo zamula, a poza tym, jak pamiętam, u mnie na windows 8 w menedżerze zadań Usługi lokalne (te z niebieską zembatką po lewej) w nawiasie jest liczba, u Ciebie np 8, 13, zakańczałem proces z największą liczbą i ten, który mi najwięcej pamięci pożerał. Wtedy komp już chodził normalnie, a wyłączenie tych procesów nie wpłynęło na jego działanie. Proponował bym też dogłębne usunięcie Opery i pobrania jej na nowo lub innej przeglądarki Odnośnik do komentarza
Adamizo Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zamieszczam screena przy większym użyciu oraz po odinstalowaniu dotychczasowej przeglądarki - Opera. Chwilowo zostanę przy Explorerze Czy Opera mogła być tutaj winna? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Od kilku godzin komputer zużywa strasznie dużo pamięci RAM oraz Dysku dzięki czemu strasznie muli podczas przeglądania internetu. (...) Czy Opera mogła być tutaj winna? Temat przenoszę do działu Windows 8. Nie jest to problem infekcji. Moim zdaniem to nie Opera jest bezpośrednią przyczyną. W raportach jako pierwszy podejrzany dla opisywanych efektów jawi się Kaspersky Anti-Virus (silna inwazja w systemie, intercepcja procesów). Odnośnik do komentarza
Adamizo Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zamieszczam kolejnego screena, także co zrobić? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi