kolek92 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Witam,mam problem z swoim laptopem, niestety już jest wiekowy, ale do pracy w warsztacie się nadaje. Problem polega na tym, że po uruchomieniu po dłuższym czasie, najczęściej poprostu na drugi dzień zaczyna się wyłaczać i właczać, tak z 4-5 razy. Później chodzi ok przez jakąś godzinę, ale się zawiesza (widok ekranu zostaje, ale nie można obsługiwać go ani touchpadem, ani klawiaturą). Próbowałem odpalić go z live cd Ubuntu i problem się powtarza, więc myślę, że to jednak nie wina software'u. Macie jakiś pomysł to może być nie tak z tym laptopem?Laptop: Toshiba Satelite L300-11M Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Próbowałem odpalić go z live cd Ubuntu i problem się powtarza, więc myślę, że to jednak nie wina software'u Raczej hardware. Posprawdzaj temperatury Hwinfo - zakładka Sensors - daj obrazek. Czyściłeś lapka kiedykolwiek? Odnośnik do komentarza
kolek92 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Tak, laptop był czyszczony. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Pokaż obrazki z System Summary, Menadżera Urządzeń oraz SMART z Crystal Disk Info (uwaga na bonus Opery). Dołącz również Error Scan z HDTune. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi