balcerman Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Cześć,Mam problem z dostępem do sieci. Wygląda to tak, że od kilku miesięcy co najmniej raz dziennie (a często więcej) sieci nie ma. Żeby ją przywrócić, muszę włączyć i wyłączyć router bezprzewodowy.Log z ICSI Netanalysera jest pod linkiem:http://n1.netalyzr.icsi.berkeley.edu/summary/id=43ca253f-9064-a00495b2-ed01-4a92-a7f2Log z net-loga w załączniku.Od razu napiszę, co mi się WYDAJE.Myślę, że problemem nie jest żadne urządzenie korzystające z internetu. Mamy ich kilka i włączamy je w losowych konfiguracjach. Problem występuje zawsze i raczej tak samo często. Problemem nie jest też raczej modem przewodowy od dostawcy internetu, bo nic nie trzeba z nim robić, żeby problem ustąpił. Problem zdaje się tkwić w routerze bezprzewodowym, który stoi pomiędzy modemem i resztą urządzeń, bo restart tego urządzenia zawsze rozwiązuje sytuację.Router to TP-LINK TL-WR941ND.Firmware Version: 3.13.9 Build 120201 Rel.54965nHardware Version: WR941N v2/v3 00000000 net-log.txt Odnośnik do komentarza
balcerman Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Mała aktualizacja: żeby naprawić problem, nie trzeba restartować routera. Wystarczy się na niego zalogować i w zakładce Network -> WAN kliknąć przycisk "Release", a następnie "Renew". Czy to możliwe, żeby problem był po stronie dostawcy internetu? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi