Skocz do zawartości

Brak dźwięku - płyta GIGABYTE m56s-s3

Dawid2033

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, po wczorajszym formacie komputera i zainstalowaniu Windowsa 7, oczywistym z powodu mojej płyty głównej był brak dźwięku. Znałem ten proceder, gdyż wcześniej korzystałem z XP i wiedziałem co trzeba zrobić, ściągnąłem nakładkę chipsetu KB888111 oraz sterowniki ralateka. Niestety przy próbie zainstalowania nakładki, wyskakuje komunikat "w magazynie brak miejsca dla wykonania tego polecenia". Proszę więc o poradę, co mam zrobić w tej sytuacji, bo jestem zupełnym laikiem komputerowym. Płyta główna: GIGABYTE m56s-s3, system operacyjny: Windows 7 Professional.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Zakładam, że linijka przy Głośniki zmienia się.

Zainstalowałeś zapewne sterowniki HDAudio. Jak masz podłączone głośniki? Z tyłu pod zielone gniazdo (tak powinno być) czy z przodu?

Jakie jest ustawienie w BIOS? Może AC97 zamiast HD. Ewentualnie zmień.

Na obrazku powyżej klik - Głośniki - Konfiguruj - I wybierz co potrzeba - Dalej.

Pokaż obrazek z Menadżera Urządzeń a dodatkowo System Summary z HWInfo.

Z tyłu mam podłączone prawidłowo, zielony do zielonego, czarny do czarnego, pomarańczowy do pomarańczowego. W biosie szukałem owych ustawień, niestety nie mogłem nic takiego znaleźć. Próbowałem tego knifu z konfiguracją, odreagowuje on tylko na słuchawkach, tak samo gdy w słuchawkach leci dźwięk, tutaj jest pokazane, jakoby leciał on w głośnikach. Jak odłączam słuchawki od gniazda, ten głośnik z obrazka od razu się wyłącza.