Hasior Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Witam, Od jakiegoś czasu, 2/3 miesiące, zauważyłem ciekawe zjawisko w użytkowanym przeze mnie Windows 7 x64, mianowicie po odinstalowaniu programu (ostatnio było to Nero Suite, poprzednio flash) znika cała lista przypiętych skrótów do programów w menu start, jak i lista niedawno używanych programów. Jednym słowem menu start czyści się do zera. Przechodząc do lokalizacji C:\Users\...\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\StartMenu, skróty nadal są na swoim miejscu. Nie pomaga restart explorera, nie pomaga również restart całego systemu. Zastanawia mnie, dlaczego widok menu start się nie odświeża, nie zaciąga skrótów z ww. lokalizacji. Czy przyczyną może być modyfikacja wyglądu, usunięty klucz? Za wszelkie wskazówki będę bardzo wdzięczny. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Czy przyczyną może być modyfikacja wyglądu, usunięty klucz? Może być jak najbardziej. Odnośnik do komentarza
Hasior Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Dobra, temat do zamknięcia, a to zjawisko pozostanie tajemnica na zawsze. Skończyła mi się cierpliwość do paprania się w tym szambie więc system został przywrócony do stanu pierwotnego Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi