Gość Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Musiałem zrobić reinstalację windowsa bo się poważnie posypał. I chciałbym skopiować cały folder DEFAULT użytkownika do nowego chrome. Więc robię to normalnie ręcznie. Zamieniam aktualny profil ze świeżej instalacji Chrome. I co się dzieje ? Chrome zadowolone wyświetla informacje, że jakiś program zmienił pliki i on tych plików nie uwzględni. A ja chce aby uwzględnił. Chcę przenieść rozszerzenia wraz z ich wartościami - mam fajne rozszerzenia zapisujące pewne informacje które chcę tutaj odzyskać. Pytanie jak mam to przenieść aby program mi tego uniemożliwiał ? Da się wyłączyć tą kontrolę aby Chrome nie reagował na tak zmienione pliki ustawień i wszystko było idealnie przerzucone ? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Może wyłacz sobie na początek chrome i wtedy kopiuj. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Robiłem na wyłączonym Chrome. Nawet skopiowałem katalog Externs i dwa pokrewne gdzie są niby rozszerzenia. Po włączeniu przeglądarki nie ma ich, przeglądarka ich nie widzi, to jak je dodać te rozszerzenia teraz ? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 A jak by obejść problem synchronizacją z kontem Chrome? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Nie rozumiem ? Próbowałem po prostu wkleić do NEW Profile Chrome katalogi Externes z rozszerzeniami (na wyłączonym chrome), ale po włączeniu Chrome nie widzi tych rozszerzeń. Jak go zmusić aby je widział i akceptował, że one są ? I na dodatek te rozszerzenia miały taki sam stan jak przedtem ? Jedno z tych rozszerzeń nie jest w tej chwili dostępne w sklepie google -.- co jakiś czas znika stamtąd a mam to rozszerzenie od Lutego 2013r i chciałbym dalej z niego korzystać oraz z danych które tam się zgromadziły. Sugestie ? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Poczytaj i zastosuj. http://traxter-online.net/google-chrome-kopia-zapasowa-ustawien-backup-profilu/ Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Mogę wykonać backup profilu, nie logując się do systemu w którym został on utworzony ? Ten system jest padnięty i nie da się na niego wejść. A google backup nie znajduje mi tego jak mu wskażę ścieżkę do profilu ręcznie, czyli partycja gdzie jest stary system i katalog Profile ... więc ? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Pokaż no ten komunikat błedu (screen) bo to wygląda na jakieś zabezpieczenie ze strony chrome. @Edit Robisz tak? http://www.trishtech.com/2014/05/backup-restore-google-chrome-extensions-manually/ Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 http://i.imgur.com/IW2PkvP.png Wersja tekstowa: " Przeglądarka Chrome wykryła, że niektóre z jej ustawień zostały zmodyfikowane przez inny program, i przywróciła im pierwotne wartości domyślne. " I to mi właśnie uniemożliwia skorzystanie ze starego profilu . Jak zmusić Chrome aby sobie takiej samowolki nie robił .. bo to mi wywala sesję, i uniemożliwia korzystania z rozszerzeń ... Może jakoś przez rejestr da się to wyłączyć ? // edit Odpowiadając na pytanie, tak robię tak samo. Ze starego dysku kopiuję to i wklejam do nowego Chrome w to samo miejsce nadpisując domyślne informacje. I nic, Chrome nie widzi rozszerzeń. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 A jak w zaawansowanych ustawieniach wyłączysz ochronę przed wyłudzaniem danych i złośliwym oprogramowaniem? Oraz kontynuuj działanie aplikacji po zamknięciu przeglądarki. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Wyłączyłem te ustawienia; Skopiowałem cały profil - całą zawartość i te ustawienia wróciły, a Chrome znów dał ten sam komunikt, że wykrył zmiany ... Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 o lol, jednak z profilu udało się skopiować informacje dotyczące zawartości Dodatku ... znalazłem plik CRX dodatku i go dodałem ręcznie, mimo, że nie ma go w sklepie już ... i wyświetlił mi normalnie swój stan z dnia 21.12 13:48 kiedy się przeglądarka wyłączyła Jest tylko data z tym walnięta, bo on sobie tego poprawnie nie widzi, ale jest okej, działa . to najważniejsze, dzięki za pomoc wszysktim ! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi