kasiart4 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Witam. Miałam problem z wyskakującymi okienkami w przeglądarce. Awast szalał podczas otwierania jakiejkolwiek przeglądarki. Podczas skanowania przy rozruchu komputera pokazywał mnóstwo zainfekowanych plików 'bombą dekompresyjną'. Przeskanowałam system przed rozruchem awastem usunęłam wszystkie problemy. Kolejno sprawdziłam system regcleanerem i wyczyściłam co się dało. Wykorzystałam antymalwar i usunęłam mnóstwo zainfekowanych plików. Po tym przeskanowałam system adwcleaner. Usunęłam Operę z komputera, bo chyba przez nią złapałam te wszystkie wirusy. I nie korzystam już IE - bo na tej przeglądarce też ciągle wyskakiwały reklamy i dziwne strony. Na koniec zrobiłam raport otl ale nie wiem co dalej. Proszę o pomoc. Raporty w załącznikach. Teraz jest ok, od czyszczenia nie załącza się awast i nic w przeglądarach nie wyskakuje - ale chciałam sprawdzić czy faktycznie. Podobno można przez te raporty. Mam nadzieję, że teraz post jest wporządku, zmieniłam tytuł i zrobiłam raporty frst. Liczę, na objaśnienie czy wszystko w porządku, czy jeszcze mam coś zrobić aby problemy nie wróciły. Dziękuję. Extras.Txt OTL.Txt FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Proszę dostosuj się do zasad działu: KLIK. OTL to przestarzałe narzędzie sprawdzane tylko pobocznie, obowiązkowe są logi z FRST. Uzupełnij wymagane raporty i popraw tytuł na odpowiadający problemowi (problemem nie są logi). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi