Skocz do zawartości

Podoweb w Firefoxie - reklamy

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

przyplątał mi się Podoweb z wyskakującymi reklamami. Na razie nie zauważyłem innych dolegliwości. Tylko FF. Inne przeglądarki tego nie mają. Próbowałem coś tam dłubać ale sam sobie nie poradzę z usunięciem, więc .... logi załączone (frst, otl, gmer). Mam nadzieje ze to komplet.

Z góry dziękuję za poświęcony czas.

Pzdr,

P.

Addition.txtPobieranie informacji ...

Extras.TxtPobieranie informacji ...

FRST.txtPobieranie informacji ...

gmer.txtPobieranie informacji ...

OTL.TxtPobieranie informacji ...

Shortcut.txtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Tak, widzę rozszerzenie adware Podoweb w Firefox. W systemie ogólnie są tylko odpadki adware.

1. Otwórz Notatnik i wklej w nim:

CloseProcesses:
GroupPolicy: Group Policy on Chrome detected 
CHR HKLM\SOFTWARE\Policies\Google: Policy restriction 
HKU\S-1-5-21-3986171964-2154234651-2632850357-1000\...\Run: [EpicScale] => (the data entry has 824 more characters).
Task: {B13861EC-7F51-4B95-A710-BB9976C53BF4} - System32\Tasks\{6752A596-7694-4774-B095-07498C95CBED} => pcalua.exe -a "C:\Users\DELL\Desktop\Deform-2D v8.1\Drivers\SSD5411-32bit.exe" -d "C:\Users\DELL\Desktop\Deform-2D v8.1\Drivers"
C:\ProgramData\01e58235-010d-43b1-8340-277d43a75321
C:\ProgramData\EpicScale
EmptyTemp:

Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach.

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, system zostanie zresetowany. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt.

2. Wyczyść Firefox: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. Zakładki i hasła nie zostaną naruszone, ale Adblock Plus należy przeinstalować.

3. Zrób nowy log FRST z opcji Scan (bez Addition i Shortcut). Dołącz też plik fixlog.txt i log z AdwCleaner.

Zadane przeze mnie czynności wykonane poprawnie. Ale ja nie zadałam użycia AdwCleaner ponownie tylko pokazanie logów wcześniejszych. Zostaw to już. A AdwCleaner raczej pokazuje głupoty - to co usuwał z Opery nie wygląda na instalacje adware tylko na część czarnej listy Opera. I proszę o skan preferencji Opera po tym niefortunnym usuwaniu:

Otwórz Notatnik i wklej w nim:

RemoveDirectory: C:\FRST\Quarantine
RemoveDirectory: C:\Users\DELL\Desktop\Stare dane programu Firefox
Folder: C:\Users\DELL\AppData\Roaming\Opera Software\Opera Stable\Extensions
CMD: type "C:\Users\DELL\AppData\Roaming\Opera Software\Opera Stable\Preferences"

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Pokaż wynikowy fixlog.txt.

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...