carduelis Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Cześć, przyplątał mi się Podoweb z wyskakującymi reklamami. Na razie nie zauważyłem innych dolegliwości. Tylko FF. Inne przeglądarki tego nie mają. Próbowałem coś tam dłubać ale sam sobie nie poradzę z usunięciem, więc .... logi załączone (frst, otl, gmer). Mam nadzieje ze to komplet. Z góry dziękuję za poświęcony czas. Pzdr, P. Addition.txt Extras.Txt FRST.txt gmer.txt OTL.Txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Tak, widzę rozszerzenie adware Podoweb w Firefox. W systemie ogólnie są tylko odpadki adware. 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: CloseProcesses: GroupPolicy: Group Policy on Chrome detected CHR HKLM\SOFTWARE\Policies\Google: Policy restriction HKU\S-1-5-21-3986171964-2154234651-2632850357-1000\...\Run: [EpicScale] => (the data entry has 824 more characters). Task: {B13861EC-7F51-4B95-A710-BB9976C53BF4} - System32\Tasks\{6752A596-7694-4774-B095-07498C95CBED} => pcalua.exe -a "C:\Users\DELL\Desktop\Deform-2D v8.1\Drivers\SSD5411-32bit.exe" -d "C:\Users\DELL\Desktop\Deform-2D v8.1\Drivers" C:\ProgramData\01e58235-010d-43b1-8340-277d43a75321 C:\ProgramData\EpicScale EmptyTemp: Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Czekaj cierpliwie, nie przerywaj działania. Gdy Fix ukończy pracę, system zostanie zresetowany. W tym samym katalogu skąd uruchamiano FRST powstanie plik fixlog.txt. 2. Wyczyść Firefox: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. Zakładki i hasła nie zostaną naruszone, ale Adblock Plus należy przeinstalować. 3. Zrób nowy log FRST z opcji Scan (bez Addition i Shortcut). Dołącz też plik fixlog.txt i log z AdwCleaner. Odnośnik do komentarza
carduelis Opublikowano 16 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 logi po fixie, resecie firefoxa i czyszczeniu adwcleanerem Fixlog.txt FRST.txt AdwCleanerS1.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zadane przeze mnie czynności wykonane poprawnie. Ale ja nie zadałam użycia AdwCleaner ponownie tylko pokazanie logów wcześniejszych. Zostaw to już. A AdwCleaner raczej pokazuje głupoty - to co usuwał z Opery nie wygląda na instalacje adware tylko na część czarnej listy Opera. I proszę o skan preferencji Opera po tym niefortunnym usuwaniu: Otwórz Notatnik i wklej w nim: RemoveDirectory: C:\FRST\Quarantine RemoveDirectory: C:\Users\DELL\Desktop\Stare dane programu Firefox Folder: C:\Users\DELL\AppData\Roaming\Opera Software\Opera Stable\Extensions CMD: type "C:\Users\DELL\AppData\Roaming\Opera Software\Opera Stable\Preferences" Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Pokaż wynikowy fixlog.txt. Odnośnik do komentarza
carduelis Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Ta nadgorliwość nowicjusza Log dodany, tym razem bez żadnej dodatkowej inicjatywy. Dzieki za pomoc. Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Czy Opera jest nadal zainstalowana? Komendy w ogóle nie wykryły składników, które powinny być (AdwCleaner pokazywał ścieżki). Odnośnik do komentarza
carduelis Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Niby była, ale się nie uruchamiała. Odinstalowałem (to działało). Jeśli będzie mi potrzebna to zainstaluję ponownie. Dziękuję za pomoc z Podoweb, bo problem zniknął. Temat do zamknięcia/skasowania. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Nie jest wykluczone, że Operę uszkodził AdwCleaner. Na zakończenie, o ile już tego nie zrobiłeś, zastosuj DelFix i wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. Temat rozwiązany. Zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi